Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mushyna

CZY MOŻNA DZIECKO 4M NATRZEĆ AMOLEM LUB SPIRYTUSEM??

Polecane posty

Gość mushyna

Jestem chora ,mąż dziś też wrócił z pracy i legł...oboje czujemy ciężar na płucach co wskazywałoby na stan przed zapaleniem oskrzeli. Mamy w dou 4,5miesięczne dziecko ,którym musze sie w tym stanie opiekować... co ja mogę zrobić zeby nie złapało infekcji ??? My się nasmarowalismy amolem zeby się rozgrzać...ale czy można rozgrzewać takie małe dziecko?? Narazie włożyłam jej na płucka pieluszkę....wątpliwe czy to wystarczy... Proszę WAS baaardzo o rady i wskazówki !!!

Gość pulmex baby

Jeżeli dziecko jeszcze infekcji nie ma, nie musisz niczym smarować... A zapobiegawczo - kup w aptece maseczki na twarz dla siebie i męża. To nie żart. A ze swojego doświadczenia - jak moja córeczka miała 2 miesiące ja przez miesiąc chorowałam na psakudne zapalenie oskrzeli. I nie złapała!! Starałam się nie oddychać w jej stronę i zasłaniać twarz. Nawilżaj powietrze w sypialni dziecka i chodź na spacerki.

Dzidzię można nasmarować maścią Pulmex baby, ma działanie inhalacyjne i rozgrzewające. W razie kataru można jeszcze powiesić w pokoju mokrą pieluchę z paroma kroplami olbas oil.

Gość sunday morning
sprobuj czosnek przesmazyc z prawdziwym maslem na patelni-i nasmaruj dziecku klatke piersiowa i stopy-naprawde pomaga.

Gość mushyna
Jestem Wam baaardzo wdzięczna !! Dziękuję !! ps. karmię butelką niestety...

Mushyna - mam nadzieję, że dzieciątko się dobrze czuje i Wy z mężem również :) Pozdrawiam!

Gość mushyna
niestety nie.... idę zaopatrzyć się w co trzeba bo już widzę pierwsze oznaki choroby ;/

Gość nie wolno
nie wolno małych dzieci smarować amolem ani spirytusem. Znam mame ktora nasmarowala spirytusem 7 letnie ! dziecko i dostało ono strasznej wysypki. Mojego synka (5 lat) bolala noga i lekarka kazala je nasmarowac rozcienczonym spirytusem, ale uprzednio musiałam posmarowac noge tłustym kremem.

Gość gość
Smaruję dzieci Amolem od skończenia przez nie 2 lat i nic im się nigdy nie działo, a skutki takiej terapii zapalenia oskrzeli są zadowalające - Amol pomaga w oddychaniu i rozgrzewa, przez co ułatwia odkrztuszanie.

Gość gość
Bylam z dzieckiem u pani doktor mam corcie kilkumiesieczna i smaruje klatke pieesiowa najpierw gęsim smalcem a nastepnie Amolem kazde z dziwcibsmarowalam pomaga i nic nie szkodzi gdy wpierw nalozy sie smalec... Logiczne jest to ze amol podraznia skórę wkońcu jest na spirytusie...