Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawaaaa

Zespół nadwrażliwośći jelit

Polecane posty

Gość Ciekawaaaa

Zespół nadrwrażliwości jelit. Co o tym wiecie? Jak leczyć lub łagodzić obiawy??

Gość maja___
dieta, probiotyki, eliminacja stresu

Gość Ciekawaaaa
probiotyki?? jakie???

Gość czekam na sms
ja tez na to chorowalam ale jak rzucil mnie facet to mi przeszlo,serio

Gość zdrowie i uroda01
do ciekawskiej - czy zauwazylas po wyproznianiu,ze na kale widac sluz, podobny do ropy?

Gość maja___
takie, ktore zaewieraja paleczki kwasu mlekowego, idz do zielarskiego i zapytaj, poza tym poszukaj tutaj w tematach, juz byl kilka razy taki temat, uwazam jednak ze zasadnicza zmiana w twoimm zyciu powinna byc dieta, duzo wazryw, duzo blonnika, musisz wyczaic na co twoj organizm jest uczulony i wyeliminowac te produkty tzn zastapic je czymc innym, no na pewno mozesz zapomniec o czyms takim jak chipsy, slodkie tez odsatw na jakis czas

Gość zdrowie i uroda01
ja odstawilam mleko i bylo mi troche lepiej. kiedys pilam je litrami a teraz tylko do kawy.

Gość maja___
ja odstawilam mleko tzn produkty mleczne, i wszystko, co jst z bialej maki tj, pieczywo, makarony itp. no i slodycze, Jst o niebo lepiej.wlasciwie w ogole nie czuje ,ze mam jakiekolwiek problemy z jelitami

Gość Ciekawaaaa
O kurcze to strasznie dużo rzeczy trzeba odstawić:(

Gość maja___
na poczatek tak, ale tylko po to by po ponownym ich spozyciu wiedziec, czy ci szkodzi czy nie.Mozesz czuc sie rewelacyjnie po zjedzeniu np jajka, ale juz po bialym chlebie mozesz miec sraczke ;) kwestia wyczucia. Bialko i gluten sa naczestszymi produktami wywolujacymi alergie.

Gość Ciekawaaaaaaaa
Dzięki Maja. bede zapisywać co jem i zobaczymy. Dopiero dzis sie dowiedziałam o tej dolegliwosci i jestem zielona:)

Gość maja___
doradzam Ci rowniez picie herbat ziolowych i unikaj tez jakichkolwiek napojow slodzacych typu cola , sprite itp, pozdrawiam 🌻

Gość Ciekawaaaaaaaa
Maja a mozna pic czerwona herbate?

Gość maja___
mozna pic rozne zilowe herbaty czy tez owocowe, ale musisz wiedziec, czy po niej sie dobrze czujesz, jesli tak to pij ze smakiem. ;) zanzaczam jednak,ze np po coli tez sie czlowiek dobrze niby czuje a jest to jedno z najgorszych swinstw, wiec swiadomie unikaj tego ,co nie jest naturalne.Wazne jest by patzrec na sklad produktow , im wiecej przeciwutleniaczy konserantow, barwnikow itp tym bardziej sobie szkodzimy spozywajac takie produkty

to moze byc tez candida czyli rozrasta ci sie nadmiernie drozdzak powodujacy wzdecia a uwielbiajacy: cukier, biala make, drozdze, wszystko co slodkie, ziemniaki itd.. pomaga na to -dieta -lisc oliwny - srebro koloidalene - inne... poczytaj , poszukaj powodzenia