Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlugowlosa1982

trwała na długich włosach

Polecane posty

Gość dlugowlosa1982

mam jasne wlosy siegajace polowy posladkow. Chce sobie zrobic trwala na grubych walkach, ale boje sie, ze: 1) bede wygladac jak pudel 2) po trzech miesiacach bede wygladac jak mokry pudel 3) przesusza mi sie wlosy, ktore i tak sa puszyste i raczej delikatne 4) bede wygladac infantylnie ( i tak juz wygladam na 14 lat a mam 24 - to przez bardzo duze, niebieskie oczy, lagodne rysy twarzy i duze policzki). Slyszalam ze trwala postarza, ale boje sie, ze bede wygladac jak aniolek Rubensa i nikt mnie nie bedzie traktowal powaznie. Jak myslicie, warto? Czy ktos ma jakies sugestie lub porady?

Gość nie żadnych porad

no to ja Ci powiem, ze raczej w ogole Ci nie chwyci ta trwala :o ja mam wlosy do lopatek i tez chcialam na grubych walkach, ale fryzjerka mi powiedziala, ze po 1. wlosy sa za dlugie i za ciezkie wiec beda sie prostowac, po 2. nie ma duzych walkow do trwalej, po 3. nawet jak sie trwala zrobi to wlosy nie wygladaja tak jak na obrazkach tylko trzeba je krecic na walkach i lokowce, a trwala daje tylko tyle, ze sa bardziej podatne. Ja sie uparlam i mi zrobila tzw. lekka trwala w piatek - dzis jest wtorek a moje wlosy poza tym, ze zrobilo sie z pieknych lsniacych gladkich wlosow siano 😭 to po lokach nie ma sladu :o jednym slowem - odradzam :(

Gość iwik.....
Miałam "lekką" trwała na włosach do pasa.Wyszły loczki a właściwie coś jak karbowane loczki.Przez dwa miesiące nosiłam francuskiego warkocza zaplatanego na mokrych włosach.Po tym czasie włosy sie troche rozprostowały,ale były sianowate.Obcięłam do ramion.Nigdy więcej :-)

Gość simesska
Co prawda nie mam aż takich długich włosów, ale szczerze odradzam trwałę.Mnie niestety bardzo włosy zniszczyła. Stały się matowe, łamliwe, nie wspomnę już o tym, że wyłaziły mi garściami przez pół roku. Pomijając to, czy będziesz wyglądać jak cherubinek czy nie szkoda pięknych włosów.

Gość dlugowlosa1982
Wielkie dzieki wszystkim:) Odnosnie sposobu na puszyste wlosy to w ramach wdziecznosci ujawnie moj: chodze spac z mokrymi wlosami i przerzucam je przez gorna krawedz lozka. Rano sa suche a po rozczesaniu odstaja od glowy akurat na tyle, ze nie wygladam jakby mnie krowa jezorem przylizala, ale jednoczesnie ladnie sie ukladaja i nie stercza kazdy w inna strone. Polecam do wyprobowania. Jedna uwaga: w pokoju nie moze byc zbyt zimno bo mozna dostac zapalenia zatok. U mnie jest ok. 20 st. C i jest ok.

Gość gość
A ja powiem że miałam robioną trwałą raz. Miałam w tedy długie włosy trochę nad pas. Fryzjerka wycieniowała mi włosy, minimalnie- bo tak chciałam. Loki wyszły mi nie bardzo podniesione ale też nie rozciagniete tak jak straszą fryzjerzy, Wyszły naturalne, bez efektu pudla, byłam zadowolona i wszystkim sie efekt podobał. Trzeba troche tylko odczekać aż odżyją po jakichs 2 tygodniach sa bardzo ładne. Trzeba też pamietać o nawilżaniu! Niestety wiecej nie zrobiłam trwałej na długich włosach bo fryzjerki wymyślają wszelkie wymówki które mijaja sie z prawdą , zeby nie podejmować sie tej żmudnej pracy, bo im sie poprostu nie chce!

Gość gość
Trwałej się nie rozczesuje codziennie tylko po myciu, a tak codziennie rano delikatnie wodą na rękach zgniata się włosy.

Gość gość
Na długie włosy polecam zabieg Beach Waves od Loreal - fale na 8 tyg. Łagodny, sam schodzi, bez efektu pudla. Tylko w salonach loreala