Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiwik

Pleniki a ślina

Polecane posty

Dziewuszki. Wiecie może czy plemniki przeżyją w ślinie? Np w moich ustach? Pozdrawiam

Pisze o slinie a nie przewodzie pokarmowym! Czytaj uwaznie.

a do czego ci taka wiadomość? Boisz się, że zajdziesz w ciąże przez seks oralny? Tylko nie za bardzo wiem w jaki sposób miałabys to zrobić

No ale co to ma do rzeczy czy przeżyją czy nie. Ślina wytwarzana jest przez ślinianki w jamie ustnej skąd może trafić do przewodu pokarmowego :O Ale nie wiem czym się przejmujesz, że będą sobie żyły w buzi?

Gość juz to widze
to ma byc niby tak: ty robisz laske facetowi, on sie spuszcza tobie w usta, potem sie calujecie i on robi ci minete, tak ? i czy wtedy xzajdzie do zapłodnenia ?

jeju..... piescilam mojego chlopaka, pozniej sie calowalismy, no a nastepnie on piescil mnie... juz wszystko jasne?

nie, nie spuszcza mi sie w usta! używasz pięknego języka:) pełnego miłości....

Gość a czy to ma byc oceniane
artystycznie ?? :O chodzi o to samo nie ?

czy ktos tu wspominal o panice? hehe, nie widze nikogo takiego:) ale dzieki za odpowiedz

skoro zadałaś takie pytanie, to pewnie spanikowałaś, że jest taka możliwość :-)

:) a moze na to licze:) nie spoko dziweczynki, nie bedziemy tu sie droczyć! hehhe faktycznie.... troche sie przejelam bo......dzis jest 35 dzien jak nie mam okresu. dlatego pytam

ło jezus jak sie nawet nie spuscil to skad ta sperma? przez scianki penisa nie przecieka ;)

Gość plemniki dziecko sa nie tylko
w samej spermie :O

hehhe \"ło jezus\" - dobre z tego co mnie uczono przed ejakulacja wydziela sie plyn mogacy zawierac plemniczki:P ok, bede pozniej - nereczka AHA, I DZIĘKI

no dobra, nie wpadlam na to ze mozna panikowac ze sie bedzie w ciazy z jezykiem swojego chlopaka, w dodatku bez spermy tylko przez plyn przedejakulacyjny :D moj blad ;)

Gość co to jest płyn
przedejakulacyjny ???? O_o

Gość upppppppppppppppppppppppppp
nieeeee noo heeh nigdy bym nie wpadła na taki temat.. no jak byłam mała to myslałam ze przez całowanie sie zachodzi eheh ale tak mysla 10 latki.. heeh swoja droga ciekawi mnie ile ma lat założycielka topicu heheh 14/15?

ok, upupupupuppupuppupupupupupuppuu skoro jestes taka rozgarnieta za jaka sie uwazasz to prosze uzasadnij mi swoja wypowiedz. a zalozycielka topiku ma troche wiecej lat niz myslisz:) ale to jest przeciez nie wazne - zycze ci szczerze bys ty nigdy, przenigdy nie miala zadnych problemow i podejrzen! no to pa:) upupuppupupupuup

Gość no ja sie poplakalam ze .....
smiechu :)))) moj facet sie patrzyl na mnie i nie rozumial dopoki sam nie przeczytal :)))) doskonaly topik :)))) komedia w I akcie :)))) BOMBA !!!!!

Gość upppppppppppppppppppppppppp
skoro Masz wiecej to juz uzasadniam Co Ci wpadło do głowy ze plemniki moga życ w slinie?? i co miały niby Ci popłynac do macicy? nie badz taka bezczelna oki? i nie pisz tak do mnie ani o mnie !

Gość uxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. Jeżeli plemniki dostaną się w okolice wejścia do pochwy, to w sprzyjających okolicznościach, np. kobieta jest w fazie owulacji, istnieje możliwość zapłodnienia.