Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAKŁOPOTANA ILONA

MOJA CÓRKA MA PROBLEM ZE STAWEM ŻUCHWOWO-SKRONIOWYM

Polecane posty

Gość ZAKŁOPOTANA ILONA

poprostu ziewajac, jedząc jest ryzyko wypadnięcia żuchwy. szukam ludzi z podobnym problemem jesli mogę prosic o wszelkie informacje na ten temat będę wdzięczna ostatnia wizyta u stomatologa była straszna...po 1 godz. borowaniu l leczeniu ząbka córka miała kłopot by zamknąć buzię, stomatolog nic nam nie poradził....teraz czeka ja wyrywanie ósemki, bo nierówno wychodzi i boję się, ze podczs zabiegu żuchwa przy naciskaniu przez dentystę jej poprostu wyskoczy.. córka ma 16 lat i jest wielką panikarą. Proszę, jesli cos wiecie na ten temat - napiszcie.

Gość kamila 1976
nie wiem, ale sama mam problem.Przy ziewaniu strasznie mi chrupie w stawie.

Gość ja Jacek
jak wyskoczy to dentysta nastawi;)

Gość wydaje mi sie
ze moja kolezanka w liceum miala podobny problem i chyba miala jakis aparat jakis czas stabilizujacy cos jakby aparat ortodontyczny,ale to bylo dawno wiec moze cos krece, tzn na 100% miala problem z wypadajaca zuchwa i miala bardzo mala szczeke wogole, apararat na pewno nosiala najlepiej wybierzcie sie do chirurga szczekowego, bo wydaje mi sie ze sie nosi jakis czas taki aparacik i potem zuchwa sie stabilizuje i nie ejst podatna na wypadanie.pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość tak nosi sie tzw
szynę relaksującą..na noc i jak najczęściej w dzień a co wyrywania....nie sądzę by mogła wypaść w czasie rwania....zresztą nie wiem, nie chcę wprowadzać w błąd

Gość Taka mała sobie Anka
kiedys cos czytałam na ten temat ale nie bardzo pamietam, jedno jest pewne - przed usuwaniem ząbka trzeba poinformować dentystę o tej zuchwie i problemie.

Gość bardzo wiele osób to
ma, niestety wiec dla lekarza nie bedzie to zadna nowość

Gość uwaga na to co piszemy
przy usuwaniu na pewno się nic nie stanie, po co zakladć sobie taki scenariusz w końcu idziesz do lekarza , głowa do góry

Gość ***Ula
mam ból i obrzęk stawu z dwóch stron i nic ale to nic nie pomaga....reumatyczne to jest i nic nie poradzimy. Nie da się tego wyleczyć w Polsce.

Gość ***Ula
a szyny nie polecam.....potem jeszcze wiekszy problem

Gość ja mialam w tym
wieku ten sam problem. na szczescie minelo mi bezpowrotnie (samoistnie).pozdrawiam.

Gość Paweł Cichy
moja mama to ma, wiem, że lekarstwa na to nie ma