Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pralinka-linka

tampony-czy na pewno sa bezpieczne?

Polecane posty

Gość pralinka-linka

Przyjaciółka ostatnio wystraszyła mnie strasznie konsekwencjami używania tamponów, a ja się od nich uzależniłam, już w ogóle nie stosuje niczego innego, żadnych wkładek czy podpasek, nawet na noc. Oczywiście OB bo sa najlepsze, ale teraz zaczynam się bać...

Gość buka poka
Ja kiedys o to samo pytałam lekarza. Powiedział mi, że owszem kiedyś zdarzały się przypadki powikłań, jest nawet jakis zespół opisany na ulotce od tamponów. teraz jednak są zupełnie inne metody produkcji, inne materiały i tampony są bezpieczne. Mówiąc szczerze, jednak nie do końca jestem przekonana i po przyjściu do domu i na noc uzywam podpaski. Ja kupuję belle, bo są dużo tańsze a jakość ta sama co OB. OB są strasznie reklamowane, dlatego wiele osób sądzi, że są najlepsze. Zreszta przez pierwsze dni muszę uzywać super plus, a OB takich nie ma.

Gość ewqa2
Na noc faktycznie bardzo niezdrowe jest uzywanie tamponow, w koncu noc jest dluga a tampon kisi sie caly czas w srodku. Natomiast w dzien trzeba je zmieniac co 3-4 godziny i to koniecznie. Niestety nikt Ci nie da gwarancji,ze nie dostaniesz od nich wstrzasu, tak moze sie zdazyc.

pralinka, jeśli się tak boisz, to spróbuj chociaż na noc stosować podpaski.

używam od wielu lat na dzień i na noc i nic mi się nie dzieje. tylko staram się nie trzymać za długo, nie przekraczać czasu podanego w ulotce, po nocy zaraz po wstaniu wymieniam.