Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje porady

laptop czy PC ?

Polecane posty

Gość tylko te laptopy za ro
beda juz chrupkami i nie mozna go ulepszac,przyspieszac itd. technologia idzie do przodu a jak kupisz leptopa to za rok bedzie juz wolny osiol.

Gość do moon
jak masz jakiego dobrego kolege co sie zna na komputerach to powiedz niech ci zlozy komputer.

Gość do moon
skladane komputery zawsze wyjda taniej jak kupowane w calosci. wybierze ci te czesci,hardware ktore potrzebujesz.

co to ma za znaczenie czy za rok bedzie moda na komputery majace 2000 mb ram, boze ludzie opanujcie sie :o argument za tym zeby nie kupowac laptopa bo go ulepszyc nie mozna jest zenujacy, po co mam go ulepszac i unowoczesniac o jakies pierdoly, po to zeby sie pochwalic przed kolegami z osiedla ze mam zajebistego kompa? jezeli zdecydowalam sie na laptopa z mb 512 etc i mi to starcza na dzien dzisiejszy to nie widze powodu za rok zalowac ze nie moge miec 3 razy szybszego bo taki zwyczajnie mi nie potrzebny :o wydalam prawie 5000 na swojego HP w grudniu 2005 i go nie oddam za zadne skarby przez najblizsze pare lat, jest dokladnie taki jaki potrzebuje i tyle.

Gość do moon
nie chodzi o to co piszesz. tylko z czasem oprogramowania do komputerow beda wymagaly okreslonych parametrow,ktorych twoj laptop niestety ci nie zagwarantuje! to jest dopiero zenada!

Gość do moon
kazdy przyszlosciowy czlowiek mysli naprzod a nie stoi w miejscu.

Gość do moon
i co z tego,ze wydalas na niego 5000? to,ze teraz jest warty moze 2000? albo i mniej...........

bla bla bla, to laptopow nie powinni produkowac w ogole jezeli sa takie beznadziejne i w ogole bez sensu :o jak ktos chce sobie grac w nowe gry wymagajace dobrej karty graficznej albo pracuje na programamch graficznych to niech kupi pc ale jak nie to nie widze przeszkod w uzytkowaniu laptopa przez kilka lat :o

nie, wart jest moze 200 zl mniej. ceny zes sie teraz uczepil? :o gdybym to wiedziala powiedzialabym ze dalam 10000...

Gość chlopak1982
duzy + laptopów - na większości nie chodzą nowe gierki ( bo nie ma w nich super wypasionych kart graficzynych żrących drugie tyle prądu co reszta systemu). Więc nikt (chłopak, brat, kolega) nie będzie miał pokusy, aby go używać do grania... Co do klawiatury - do laptopa zawsze możesz podłączyć zwykłą klawiaturę (i myszkę, nawet monitor). Więc na biurku możesz go używać jak PC. - uważnie z tym wożeniem, bo można się łatwo pożegnać z kompem... A co do kolegi opowiadającego o niemożliwości rozbudowy - prawda jest taka że za 2 lata PC też trzeba będzie wymienić, bo się znowu okaże, że aby kupić nowy procek potrzeba nowej płyty, a więc i pamięci, no i zasilacza, no i nowego standardu DVD itd... dla kobiety lapek jest dużo lepszy.

Przypomina mi sie powiedzenie mojego kuzyna, gdy kupilam laptopa: \" I tak za rok to bedzie zlom\" Wynika z tego, ze zadnego sprzetu nie oplaca sie kupowac, bo za jakis czas bedzie przestarzaly.

ludzie, ktorzy nie macie laptopow - NIE WYPOWIADAJCIE SIE!!!!!!!! laptopa mozna ulepszac, sama dokladalam pamieci, ale prawda jest taka, ze laptop dziala troche inaczej od kompa i to, ze jakis tam procek jest szybszy - to laptop caly czas dziala tak samo, szybko sprawnie i nieprawda, ze jest jakis mul i za rok bedzie chrupkiem :D buaahahaha predzej komp siadzie, bo bedziesz miec za wolna karte do procka, jakies sprzezenie i nie ma mocy tej co powinien :) a laptop ZAWSZE dziala na jednym poziomie. Matko, przeciez nie bedziesz chyba chodzila po weselach by nagrywac filmy i potem je obrabiac i przetwarzac. Jezeli tak - to kup sobie kompa bo nie ma laptopow z dyskiem 400GB, ale jezeli ma to byc do prac zwyczajnych, a nawet zarobkowych, ktore nie musza korzystac z wieeeeelkich pojemnosci to PC jest zwyczajna smycza ;) smieszne, ze kazdy kto ma laptopa jest zadowolony, a osoby, ktore o tym cos slyszaly, cos tam wiedza, a w zyciu nie rpacowaly a tym sprzecie dluzej niz 48 godzin mowia bzdury, ze cos tam cos tam :D

yesss :classic_cool: zreszta rozbudowa czyni z pc skladaka...nie wiem czy to taka rewelacja.

technika idzie do przodu i Twoj kuzyn promomowil to w stosunku do laptopa, ale rownie dobrze, gdyby kupil takiego PC tez by to powiedzial, bo taka jest prawda, ale nie dajmy sie zwariowac!!!!!

Gość do moon
a ty myslisz,ze komputery w sklepach sa sklejane czy jak? czy moze skladaja sie jednej czesci? boze,widzisz i nie grzmisz..........

Gość do moon
za komputer w sklepie warty 4000 to mam skladanego za ta kase leprzego o cztery generacje.

a miej sobie lepszego o dziesiec, tylko pytanie na ch** ci on, ale no tak, chlopaki na osiedlu przyjda pograc i im pokazesz ze masz zajebistego peceta...

Gość do moon
no kommen. ps, mam 35 lat

czasami te czesci, ktore skladasz wedlug wlasnego widzimisie nie pracuja na 100% swojej mozliwosci :O w komputroniku np nie dostaniesz gwarancji na caly komp, gdy skaldasz osobno i nie dostajesz certyfikatu :O to co, ze masz 35 lat

masz 35 lat czyli pewnie pracujesz i dobry komp wyprzedzajacy nasze biedne laptopy jest ci widocznie do pracy potrzebny. ok :classic_cool:

Gość JSDBKAFBJA
A JA MAM I TO I TO :p

przeczytalam twierdzenie do moon, e moj laptop nie zagwarantuje podtawowych parametrow i programy nie beda mi chodzily BUAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA AZ MI LZY POLECIALY ZE SMIECHU :D chlopie!!!!!!! wez nie pierdol, prosze cie :D ale masz pojecie o sprzecie, matko kochana :D moj laptop ma rok i NIGDY mnie nie zawiodl :) wszystko chodzi jak trzeba, wez nie pierdol, bo szkoda twojej wypasionej klawiatury w zajebiscie wypasionym kompie co wyprzedza innych o piec epok na te durne teksty czlowieka zacofanego technologicznie :O

16:15 do moon kazdy przyszlosciowy czlowiek mysli naprzod a nie stoi w miejscu. dlatego kazdy czlowiek myslacy postepowo wie, ze nie moze przywiazac sie kablem do kompa :D zreszta, jak mysli postepowo to zaczyna inwestowac w IPQ, (wiesz co to) i zmierza w tym kierunku, a nie buduje wyjebany w kosmos komp, ktorego uzyje w domu tylko do gier :O Chyba, ze masz specjalna przyczepke i zajebiscie duzy agregator, czy przedluzacz i mozesz brac swojego PC wypasa do auta i jechac w nieznane, by ci GPS droge tlumaczyl postepowy kolesiu :D

pc- wygodny , ale duzy notebook- mniej wygodny ale mały, kupiłam go za trochę ponad 3000 ma juz bezprzewodwa karte sieciowa i bluet.. jak to tam sie nazywało ;) ale i tak nie moge sie połaczyc z tel bo jakieś blokady moj tel tworzy, mniejsza o to tek wiec mam 2 komputer-laptop od miesiąca a nie korzystam z niego nawet w połowie tak czesto jak z pc, pracje duzo na komp. i wygodniej mi na pc. jesli nie przeszkadza wielkosc nie ma sensu kupowac laptopa i laptopy tez mozna tuningowac o ile kupi sie w miare dobry, w moim hp moge miec nawet 4gb ramu!!! nie ma co narzekac na jakosc :)

zalezy co robisz i czym sie zajmujesz, ja mam biznes taki, ze moge siedziec w domu nawet caly tydzien, a moge tez caly tydzien jezdzic i kontakt z klientami miec musze. Swego czasu tez mialam dwa kompy. laptop i stacjonarny, ale stacjonarny sprzedalam, bo tylko sie kurzyl. Wogole z niego nie korzystalam. Tez zalezy od charakteru danej osoby, lubisz siedziec w miejscu przez caly dzien? Ok, wtedy PC jest dobry, ale ja nie usiedze, ja musze chodzic, lezec, przemieszczac sie nawet w domu mam ta swobode, ze nawet w wannie moge zalatwiac interesy i moj kontrahent nawet nie wie, ze mam na glowie piane z szamponu :)

Gość hm hmmm
jak nie masz potrzeby wychodzenia z kompem z domu to zdecydowanie polecam PC.. i radzilabym kupowac w jakims sklepie komputerowym i isc z kims kto sie zna bo ci jakis szajs ktory im nie schodzi wcisna :P

ja nawet w domu nie wyobrazam sobie teraz pray przy PC, ale to kwestia przyzwyczajenia. NIe wszystkie kobiety tak pracuja przy sprzecie jak ja. Mojej kolezance komp, ktory startowal 7 minut byl czyms zwyklym i normalnym nie wyprowadzajacym z rownowagi :) teraz pomysl pracujesz w domu, komp masz w jednym pokoju, pracy przerwac nie mozesz, a tu zaczyna sie ulubiony serial ;) co robisz Ty? albo nie ogladasz serialu, albo nie pracujesz, a musisz. Co robie ja? Zabieram bety i ide do pokoju na serial wraz z praca. Chce sie opalac a musze pisac oetre? Biore sprzet na taras i sobie leze pracujac. Za wygodna jestem na PC ;) I jeszcze najwazniesza rzecz. W domu jest burza, piorun uderzyl i nie ma pradu. PC nie dziala, tracisz dane, wszystko poszlo w pizdu i go nie uruchomisz, co robie ja? Wypinam zasilanie i jade na baterii. Stoje w korku - sprawdzam poczte, robie postoj na parkingu - gadam sobie na forum ;)