Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melua

PRZEJŚCIE Z YASMIN NA HARMONET

Polecane posty

Gość melua

dziewczyny pani ginekolog powiedziala mi ze moge wziasc pierwsza tebletke harmonetu po 7 dniowej przerwie...ja jednak nie wiem czy to dobry pomysl...moze jednak lepiej w pierwszym dniu krwawienia? poradźcie......

Gość honeyyee
zrob tak jak ci poradzila gin.u mnie jest odwrotnie zawsze jak zmieniam to kaze mi brac peirwszego dnia krwawienia wiec juz sama nie wiem od czego to zalezy.niby od dawkihormonow ale kto wie...:)

Gość melua
ale czy nie jest pewniej gdy bierze sie pierwsza tabl w 1 dniu krwawienia?

bierze się tak jak mówi lekarz a nie tak jak ci sie wydaje. gdyby to było pierwsze opakowanie tabletek wo góle to brałabyć od pierwszeg odnia krwawienia, ale brałaś już tabletki więc schemat wygląda tak samo, tyle że z innymi tabletkami.

a swoją drogę ja robie właśnie odwrotna zamianę, harmonet na yasmin :D tzn harmonet brałam prawie rok temu, ale mi nie podpasował i w ogóle zrezygnowałam z tabletek. ostatnio postanowiłam zacząć brać na nowo i dzisiaj lekarz przepisał mi właśnie yasmin :)

cytat ze strony Yasminu, pewnie tak samo jest w przypadku większości tabletek anty. więc słuchaj swojego gina :) \"Jeżeli wcześniej przez 21 dni przyjmowano inny złożony doustny środek antykoncepcyjny, po przyjęciu przez 21 dni całego opakowania innego złożonego doustnego środka antykoncepcyjnego następuje 7-dniowa przerwa, po której rozpoczyna się stosowanie preparatu Yasmin.\"

ja zmieniałąm yasmin na harmonet - lekarz kazal mi zaczac harmonet w pierwszym dniu wystapienia miesiaczki :)