Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tramwajarka

jak się jezdzi tramwajami??

Polecane posty

Gość tramwajarka

Nigdy nie jezdzilam bo w moim miescie nie mam tych srodków lokomocji, teraz natomiast przeprowadzam się do duzrgo miasta i chcę czasami korzystac z przejazdów tramwajami. Ile kosztuje bilet? czy rozni się od autobusowego? i co to są te czasowki? z góry dziękuję za zyczliwe odpowiedzi:)

Gość PARIS HILTON 123
kobieto, przede wszystkim gdzie sie przeprowadzasz do jakiego miasta??? w kazdym miescie są inne zasady , inne bilety i inne ceny ??? na początek naucz się myslec..

To zależy od miasta - mam na myśli ceny ;) Czasówki - w Gdańsku są to bilety na czas (tzn. cena zależy od czasu przejazdu - czyli kupujesz np. na 10 minut. Kasownik wbija godzine). Bilet, podobnie jak w autobusie, kasujesz w kasowniku.

Jeździ sie beznadziejnie.Średnio raz na rok muszę skorzystac z MPK i wczoraj był TEN DZIEŃ.Oprócz spóźnienia , które mnie zdenerwowałao , bo było ciemno i stałam 15 minut na przystanku w towarzystwie rozmownego obdartusa z butelka podłego trunku w ręce, samemu tramwajowi nie mam nic do zarzucenia. Odruch wymiotny wywołał u mnie pan , który smarkał w zwinięta dłoń a potem tą samą przytrzymywał sie rurki.Cała drogę (3 przystanki) , stałam na szeroko rozstawionych nogach starjąc się utrzymac równowage nie dotykajac niczego w pojeździe.Nigdy więcje.Niech zyja taksówki.:o W Krakowie bilet normalny 2,5 , ulgowy chyba 1,25 , sa bilety na 24 i 72 godziny , godzinne , nie znam się , ale w tramwajach zawsze jest wklejony cennik.

Gość A wie ktos w jakich
miastach sa trolejbusy, poza Gdynia?

Gość ciekawska lola
chodzi mi o lublin...a bilet mozna normalnie kupic w kiosku ruchu?

Gość ciekawska lola
no wlaSNIE a co z trolejbusami? czym one się roznią?

Gość A wie ktos w jakich
Dzieki. Moze gdzies jeszcze?

Gość trolejbus
= autobus na prąd

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
trolejbusy jeżdza w Lublinie, Tychach i Gryni to są autobusy które sa podłączone u góry do pradu jak trawaje tylko jeżdż na kółkach jak normalne autobusy

Gość ciekawska lola
no dobrze, ale mi chodzi o ceny biletów i td. Czym bardziej się oplaca jezdzic?

Gość akalinka
fajnie się jeździ tramwajami, kupujesz w kiosku bilet, po wejściu do tramwaju kasujesz go w kasowniku i zachowujesz bilet do ewentualnej kontroli. tramwaje wydają fajne dxwięki i generalnei są ok:) spróbuj, na pewno ci sie spodoba!

Gość akalinka
nie ma oddzielnych biletów na traamwaj i na autobus. kupujesz po prostu bilet (ulgowy lub normalny) i jedziesz! miłej podróży!!