Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maria22

Rozwiązałam problem wypadających włosów

Polecane posty

Rozwiązałam problem wypadających włosów! Sądzę, że przyczyna leży w braku witaminy B( wszystkich jej typów, nie tylko wit. B12) Doskonały preparat to Dromin na włosy i paznokcie, niedrogi (ok 11-13 zł) w aptekach.Trzeba go brać zgodnie z ulotką-od 6-12 tbletek(ja biorę 6) Mnie włosy wypadały z osłabienia i niedoboru jakichś pierwiastków (wit B) Kiedyś przy myciu traciłam dwie pełne garści włosów teraz wypada mi ok. 10-15.Wypadały niestety przez 2 lata, dlatego z pięknych, grubych zrobiły się cieniutkie i delikatne. Teraz odrastają, są super mocne, nie wypadają nawet przy czesaniu. Dla wspomożenia kuracji możecie kupić też sobie odżywkę Klorane(ok 25zł- w aptekach, no iszampon też Klorane ok 30zł, oba produkty mają sporo wit. B) do tego olejek rycynowy(wcierać go np. razem z odżywką i siedzieć tak ok.30 min z ręcznikiem na głowie, potem spłukać.Na koniec możecie wetrzec jedwab do włosów Biosilk, można go kupić u fryzjera lub w małych prywatnych drogeriach ok. 8-12zł( buteleczka malutka, ale wydajna) wcieracie go we włosy - szczególnie końcówki i skórę bo zawiera 17 z 19 aminokwasów budujących włosy. Do tego pijecie napar ze skrzypu i pokrzywy - gotujecie w garnuszku, przykrywacie tależykiem(po zagotowzniu) i czekacie aż naciągnie. Trzeba pić codziennie tak przez ok pół rku bo inaczej nie zadziała! potem np. 3 tyg. przerwy i znowu... Powodzenia:)

Gość ja tez.
juz nie mam tego problemu ogolłam głowę na zapałkę :D