Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Biedak

Co po Humanie ??

Polecane posty

Witam! Zacieakwiło mnie takie zagadnienie zyciowe:) Syn znajomego poszedł na Humana z Wokiem (wiedz o kulturze:)! I teraz nasuwa sie pytanie! Co po tym mozna studiowac?? Czy Ekonomie lub handel zagraniczny podchodzi pod to??

wszystko tak naprawde zalezy co potem bedzie zdawal na maturze:) a na ekonomie raczej tak. kumpela skonczyla mat fiz i jest na medycynie a kumpel na historii a znam ludzi po humanistycznych profilach a teraz sa n a scislych uczelniach.

Czyli onaz tak źle nie ma !? Np. da rade wyjsc na cos z typu Ekonomia handel!;) A co do matury to np. czy zdanie matury z poziomu podstawowego z biologi cos daje??

z tego co ja sie oprientuje na uczelnie wyzsze chyba musza byc na poziomie tym wyzszym te rpzedmioty na ktore wyznaczyla uczelnia. ja zdawalam stara mature ale wiem ze teraz nie ejst zle

jasne ze tak. ale moze niekoniecznie ma na to ochote skoro wybrala wybral profil humanistyczny

Gadałem z nim dzisiaj (bardzo intrygujaca osoba) i powiedział ze znalazł sie tu przypadkiem (po prostu szło mu miesiac dobrze z polskiego a Historie bardzo lubi wiec poszdł) Zapytałem kim chce byc! A on na to ze do bankowosci ,ekonomi alob medycyne lecz nie wie jak bedzie z biologia (jst na humanie:):?)

Biologia podstawowa musi być, niezależnie od kierunku :) Ja jestem w drugiej LO, na takim samym kierunku jak ten Twój syn znajomego. Ale u nas jest ten plus, że bez znaczenia na jakim kierunku jesteś, możesz w trzeciej klasie wybrać specjalizację (rozszerzenie) z przedmiotu jakiego tylko chcesz. Np z humana mogłabym isć na spec. z fizyki (:classic_cool:) ;) Pozdrawiam moje dziwne Lo

NOm ! Ciekawe czy on bedzie mógł! Powiem wam szczerze ze tez juz zaczynam sie tym martwic (niedługo syn zaczyna liceum:P:) ) hmm... Czyli tak: Mature z zakresu podstawowego piszemy ze wszytskiego?? Idac na humaan niekoniecznie trzeba potem isc na dziennikarke lub psychologie ale mozna tez isc na to co szedł przypuscmy kolega z biol-chema lub mat-geo??

tak na tym to polega jesli ktos chce zawsze mozna wziac korki np z biologii . jesli nie ma jej w ostatniej klasie albo isc na fakultety do innej klasy

Dobra ! Jutro tez z ta osoba bede miał spotkanie (ja byc \"\"\"lekarzem\"\"\"\"\" a on byc chorym) Wtedy zadam wam wiecej osob:)

Maturę można pisać z czego tylko się chce. TRZEBA pisać z trzech przedmiotów : Polski, j. obcy i jeden przedmiot dodatkowo. Oczywiście mozna zdawać maturę z 4, 5 przdm. ale to życzę powodzenia ;)

No, ale jeśli się chce iść na medycynę, czy coś takiego, to wiadomo, że do LO trzeba iść na biol chem, bo inaczej to nie ma szans, żeby się dostać... Bo przecież po humanie to marzenie chyba, żeby dostać się na medycynę, skoro trzeba zdać maturę rozszerzona z biologii, chemii, czy nawet fizyki, które na humanie są realizowane na poziomie podstawowym. Więc jak tu zdać maturę rozszerzoną, gdy uczą tylko podstawowego materiału...

Gość Lilly20
a ja jestem po biol-chemie i dostałam się na prawo ;)))) wszystko zależy od dobrych chęci

Gość Preslay93
Syn może pójść na przykład na prawo. Ja wybierałem studia w zeszłym roku i stałem przed takim samym wyborem :) Też byłem w liceum na profilu humanistycznym, dlatego bo lubiłem historię. A na prawie poza prawem współczesnym jest historia państwa i prawa Polskiego, historia powszechna państwa i prawa itp.. Polecam Wydział Prawa Uniwersytetu Wrocławskiego :)

Gość milkawroclaw
hej wszystkim. Na Wrocławskim otworzyli teraz 2,5 letnie prawo. Może więc zaproponuj synowi, żeby studiował np jakiś inny kierunek humanistyczny, niech zrobi z tego licencjat później może zrobić sobie prawo magisterskie 2,5 letnie (tzw. II stopnia). Fajnie takie coś wygląda w papierach no i bardziej mozna się wykształcić edukując się w dwóch kierunkach

Gość bnmm
Nie mozna zrobic prawa mgr uzupełniającego po licencjacie z innego kierunku, nie opowiadaj bzdur.

Gość gość
Ekonomia to kierunek ekonomiczny a nie humanstyczny.. humanistyczny to np politologia, filologie, kulturoznastwo itd

Gość gość
i co z tego ze jest na humanie.. to juz po tym nie mozna isc na kierunek chociażby techniczny.. co niektórzysą tu mocno ograniczeni