Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca Ewa

STEP czy STEPER - co bardziej polecacie ?

Polecane posty

Gość Mery878787
aha ! i jeszcze to.Gdybym prowadziła bardziej aktywny styl życia to pewnie ćwiczyłabym co 2 dzień .

Gość halka42
Witam,od tygodnia ćwiczę na stepperze,codziennie godzina. 3 miesiące temu zaniechałam ćwiczen i przytyłam 3 kg,powrócił cellulit i złe nastroje ale zmobilizowałam się...Na razie nie ma widocznych efektów,ale samopoczucie cudowne,power na maxa.

Gość Mery878787
no to trzymam kciuki za ćwiczenia :D ! oby się nam chciało

Gość milka1987
hop hop!! zagląda tu ktoś? tak jakoś nie jestem zmotywowana...od 3 tyg.ćwicze ok.45 min dziennie ale powoli mi sie odechciewa..a Wy? jakieś postępy?ja mam -2 kg :D!!!!

Gość halka42
Nadal sie tzrymam,już 3 tygodnie mijają,ćwiczę godzinę dziennie i jeszcze brzuszki no i coś tam na ramiona.W sumie to opuściłam 3 dni a to z braku czasu...Szczerze mówiąc nic nie schudłam:/ no ale nie od razu rzymu...zobaczymy jak to będzie

Gość milka1987
ja tez ćwicze ale niedziele sobie odpuszczam bo wszystkich w domu denerwuje skrzeczenie steperka :D.no i pije pu-erh.jakieś 50-100 brzuszków dziennie.ubyło 2 kilo i waga staneła....ale zmniejszył się cellulitis :D!pozdrawiam

Gość anturium1
Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu po raz pierwszy i chciałam się podzielić z Wami z moimi doświadczeniami. Chodzę od dwóch lat na aerobik i widzę duże efekty. Nie można przesadzać z ćwiczeniami. Naprawdę wystarczy poskakać 2 razy w tygodniu po godzinie. Dużo osób uważa, że ćwicząc codziennie to szybciej się schudnie, otóż to może spowodować "opuchnięcie mięśni". Ubrania zamiast być lużniejsze mogą wydawać się za ciasne. Po ćwiczeniach powinno się mieć chociaż jeden dzień przerwy bo mięśnie muszą odpocząć. Nie liczcie, że po jednym miesiącu będziecie super wyrzeźbione, do tego trzeba czasu. Zawsze byłam szczupłą osobą, ale zależało mi na tym, żeby ujędrnić uda i łydki - moje matyczki :P i oczywiście pupę. Step jest świetny na pośladki, łydki i nogi. Jeżeli ktoś chce wyszczuplić uda to polecam pilates, a jeżeli chodzi o brzuch to -bodyball - piłki. Każdy z Nas jest inny i ma inną figurę więc o radę poproście swoją instruktorkę. NAJLEPZE SĄ UROZMAICONE ĆWICZENIA np w poniedzałek-step, w środę-piłki, a w piątek-pilates. Wybór należy do Was

Gość anturium1
Zapomniałabym o jednym. Nie przeraźcie się jeśli po dłuższym ćwiczeniach będziecie więcej ważyć. Ja "przybrałam" 2 kg, ale ubrania są luźniejsze. Oznacza to, że mięśnie więcej ważą od tłuszczyku i o to chodzi :)

Gość milka1987
anturium1 napisz mi proszę jak długo ćwiczyć...myślisz że wystarczy 40 min.co 2/3 dzień?teraz wcale nie mam czasu chociaż siedze wiekszosć czasu w domu...i jakoś motywacji brak...pozdrawiam

ja też się własnie zastanawiam nad kupnem steppera ale takiego skrętnego. Potrzebuje pozbyć się cellulitu z ud i pośladków...

aha ale czytałam cos że można również oprócz poziomu nacisku regulować rozstaw pedałów - czy to jest istotne

Gość milka1987
Agus7 te steperki są takie same więc chyba obojętne który kupisz ale mi osbiście najbardziej podobał się opis trzeciego.Nie znam się na tych firmach.Ja mam steper bez tego na ręce i też dużo daje :),chociaż ostatnio rzadziej ćwicze bo nie mam czasu. Może poszukaj jakiegoś sklepu sportowego i tam będą opinie na temat tych steperów,albo wpisz w wyszukiwarce nazwe firmy stepera i może tam będą opinie pozdrawiam :) ide poćwiczyć

Gość aniag5
witam wszystkie uzytkowiniczki :) od dzisiaj zaczynam prace ze stepperem i bardzo dziekuje za wszystkie cenne rady, mam nadzieje , że chociaz troche schudne w łydkach, udach i pupie. Nie chciałabym zeby mi sie łydki czy uda rozbudowały bo nie o miesie mi chodzi tylko o spalenie tłuszczu, ale jak bede przestrzegac waszych rad to moze sie uda :) trzymajcie kciuki :) :)

Gość milka1987
TRZYMAMY :D

Gość Lilaaaaa
Witam !!! Hej Dziewczyny ? Nie słyszałyście czasami gdzie w Krakowie znajduje się jakieś studio z najnowszą kosmiczną platformą wibracyjną - soniczną ? Ponoć jest to największy HIT !!! I nazywa się STANDINGMATE. Kuzynka z Warszawy nie może się nachwalić co ta maszyna potrafi , wyniki są już ponoć po paru razach . Ponoć jest to pierwsza maszyna w świecie która bije na łeb wszystkie platformy wibracyjne . Dajcie znać jak byście coś wiedziały ???

Gość ajamek
Witam, właśnie kupiłam na allegro steper skrętny (bo z waszych porad ten wydał mi się najlepszy). Powinien jutro przyjść. Mam nadzieję, że znajdę tyle zapału co wy by na nim ćwiczyć regularnie. Pozdrawiam i powiadomię o efektach.

Gość angelina192
Hej! ja rówmież zamierzam kupić sobie jutro steper już tyle się naczytałam na jego temat że mam nadzieje że mi też pomoże a czym się różni tylko na nogi a skrętny, mniej więcej wiem ale który jest lepszy?czy tak samo działa na nogi ten zwykły? nie zamierzam dużo w niego inwestować,może ktoś mi poleci z allegro jakiś?BŁAGAM POMÓŻCIE BO JUŻ BYM CHCIAŁA ĆWICZYĆ A JESZCZE MAM DYLEMATY ODNOŚNIE KUPNA PROSZE I Z GÓRY DZIĘKUJE!!!!!!!!

Gość angelina192
Hej!!!!!!!!!! Jesteście tam??????Prosze o odpowiedź:)))))))

Gość ajamek
podziwiam te które ćwiczą codziennie, a nawet co drugi dzień. Skąd wy macie na to siłę???

Gość poleccie jakis fajny
a niedrogi stepper

Gość maricla
"poleccie jakis fajny" - Ja zamierzam sobie kupić taki stepper, też na allegro. Myślę że jest fajny, jednak wolałabym się jeszcze czegoś o nim dowiedzieć. Może jakaś z forumowiczek posiada taki stepper? Najbardziej chciałabym wyszczuplić uda i pozbyć się kilu cm w biograch. Czy regularne ćwiczenia co 2- gi dzień po 30-40 minut na takim stepperze przyniosą efekty??

Start :) : ) :) wlasnie odebralam przesylkę ;) sliczny skrętny stepper! Od dzis sie zabieram za siebie! Dieta racjonalana = zero pieczywa, słodyczy, ograniczone ziemniaki i makaron Ćwiczenia: * co drugi dzień stepper ok 40-45 min ( na forach wyczytałam, ze taki system daje najlepsze efekty-wyszczupla a nie rozbudowuje za bardzo mięśni) * codziennie brzuszki (kiedys robiłam ich 500 :D, teraz sił starcza mi na ok 80, ale wrócę do formy ;) * hula hop!-nie umiem tym kręcić, a daje CUDOWNE efekty na talię (potwierdzone i zaobserwowane na przyjaciółce), więc codziennie próby kręcenia hula hopem :D może się ktoś przyłączy ??? Zważyłam się, zmierzyłam się :D czas do roboty, po 2 tygodniach sprawdzę czy są jakieś efekty... wytrwam??? muszę! ;)

Gość maricla
No to życzę powodzenia :) Ja najpierw muszę sobie kupić steper, dopiero potem zabiorę się za siebie :)

Gość maricla
Udało mi się nabyć wspaniały stepper z kolumną i twisterem i ćwiczę już ponad tydzień :) Cierpliwie czekam na efekty ale mogę stwierdzić że już czuję się lepiej :)

Gość uzta
Hejka narazie teoretycznie podchodze do działania ,bo dopiero muszę nabyć sprzet,ale cenię wasze rady. "Nieka " możesz się pochwalic jaki masz stepper i jak twoje efekty?

Gość kaasiaa83
witam, szczerze mówiac im wiecej czytam WASZE wypowiedzi tym bardziej jestem zdezorientowana co do zakupu steppera :) zgłupiałam Mysle o zakupie steppera firmy kettler (ze wzgelu na jakość i renome), tylko jest on troche drogi, bo z waszych wypowiedzi funkcje jakie powinien spełniac taki stepper u kettlera zaczyna sie od przedziału 1200,00 pln bo tansze modele z tego co widziałam nie posiadaja regulacji obciązaenia. Moze znacie jakies inne firmy godne polecenia co oferuja steppery dobrej jakosci z regulacja obciazenia po nizszych cenach?? Jeszcze jedno pytanie. Piszecie, że tłuszcz zamenia się w miesnie dlatego wiecej wazymy, wiec jak teraz pozbyc sie miesini?? Czy takie urządzenie jak stepper wysmukli mi figure?? Pozdrawiam

Gość do gory