Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedna wielka niewiadoma

czy zmienić tabletki? Poradź

Polecane posty

Biorę yasmin - skończyłam właśnie czwarte opakowanie, to moje pierwsze pigułki. Skusiłam się głownie na ich działanie antyadrogenne, a tymczasem... już jakieś 10 dni przed krwawieniem mam wysyp trądziku, łatwo mnie wk****ć - standardowe moje objawy przedmiesiączkowe. Myślałam, że PMS znika lub się znacząco osłabia przy braniu pigułek... Czy to znaczy, że powinnam je zmienić? Mam wizytę we wtorek i nie wiem, czy jest w ogóle potrzeba mędzenia mojemu doktorowi.

dodam, że ginekolog mi polecał na pierwsze pół roku dianę, ale bałam się tej końskiej dawki hormonów i tycia

Gość a ja mam 19
no ja Ci bym radziła zmienic oczywiscie to Twoja decyzja. To moze Byc skutek uboczny.. albo w ogole Ci nie pomogły..

Gość Dydzio
Co wy tak demonizujecie tą Diane... Moja ex brała przez rok, nic nie utyła, syfki jej o wiele zmalały... tylko ochota na seks (ze mną) jej przeszedł... a potem w ogóle ochota na widywanie mnie :-D więc nie oskarżam o to pigółek :-P

tu nie o samo tycie chodzi, tylko o koszmarne działanie tych pigułek na wątrobę

ja bym poprosiła o zmianę. Skoro efekt, na który liczyłaś, nie tylko nie nastąpił, ale wręcz trądzik się nasila i masz bolesne objawy PMS - to po co się męczyć za taką kasę?

ano prawda - yasmin chyba najdroższe na rynku... A są jeszcze jakieś pigułki poza Diane, które działają antyandrogennie?

Gość spokojnie to tylko awaria
Albo regulon,albo regewidon czy jak mu tam.Napewno lekarz coś doradzi.Nie ma sensu się truć,jeśli źle działa trza zmienić.Tego naprawdę sporo oferuje rynek farmaceutyczny.

Rigevidon a nie Regevedon :P i wcale taki rewelacyjny nie jest :O po dwóch latach zazywania tabsów stwierdzam z przykrością, że wszystkie są do dupy :O

Nie miałam z nim przyjemności:)))Kiedyś tylko oblukałam ulotki w poczekalni.Brałam trinordiol(o,9 lat temu)potem harmonet,minulet,jeanine i jasmin.Ale typowo anty.Dla mnie najlepszy był jasmin,ale masz rację.W miarę przyjmowania,wszystkie są guzik watre.

Gość Dydzio
Do dupy to są czopki, pigułki jeszcze przyjmuje się doustnie...

Dzięki za informacje...gdyby nie Twoja błyskotliwa i,przyznam,zaskakująca w treści wypowiedź,jakże przybliżająca temat tabsów...cóż,wsadzałabym sobie pigułki w d***do dziś.Jutro połknę.Że tyle lat nikt mi nie powiedział,że należy doustnie.Parszywy świat,i przewrotnie dodam,że ludzie do d***.

a możecie mi coś wiecej powiedzieć o regulonie?

Gość hmmm ..
sama brałam diane 12 miesiecy i wg mnie sa to najlepsze tabletki jakie bralam - super samopoczucie, schudlam wyniki tez mialam wzorowe - łącznie z wątrobą ... jednak moja gin pozwolila brac mi je tylko rok - yasmin też przerabialam z 8 opakowan i jak dla mnie jedne z najgorszych

Gość podniosę może

No i mi zmienił. Uznał, że to za duża dawka hormonów dla mnie, skoro bolą mnie piersi, i bardzo był zaskoczony nasilonym trądzikiem przed krwawieniem