Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lemonia

jaka jest przyczyna kompulsywnego objadania sie?

Polecane posty

Gość lemonia

bo tak sie to chyba fachowo nazywa? chodzi mi opodloze psychologiczne. oczywiscie poza brakiem samoakceptacji, cojeszcze moze byc tego przyczyna?

Gość chora psycha

Gość skórka bananowa
oj róznie z tym bywa. Raz objadałam się z nudów, raz ze stresu. generalnie jak jestes zalatana, wyluzowana to sie niechce jeśc, tylko cos słodkiego na ruszt;).. stresy jak sa to sie człowiek objada niemiłosiernie. jest jeszcze coś takiego ze moze byc rozciagniety zoładek i ciągle się dopomina by mu wrzucić i wtedy się objadasz. daj na wstrzymanie wtedy. popośc troszke, ale nie całkiem odstaw jedzenie;) poprostu co raz to mniejsze dawki jedzenia.tzn porcje;) najlepie owocami jeden dzień....i nie objadaj się, częsciej ale małe kawałeczki.

Gość Anhela
Do Bananowej Skórki: nie mąć dziewczynie w głowie, no? Kompulsywne obżeranie się to nie jest kwestia nudów/stresu itd. O alkoholizmie mówi się, że to nie jest choroba dupy, tylko głowy. Z kompulsami jest dokładnie tak samo. Wiem. Mnie też to dopadło. Pomagają leki antydepresyjne, które wyrównują poziom serotoniny w mózgownicy. Do autorki posta- idz do psychiatry, nie taki diabeł straszny jak go malują, a szkoda Twojego zdrowia fizycznego i psychicznego na kompulsy. Pzdr:-)