Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanica

czy obslugiwanie ksera 5 godz dziennie moze zaszkodzic ciezarnej?

Polecane posty

Gość pytanica

wykonuje prace biurowa z ksera korzystam niemal 5 godzin dziennie..dopiero dostalam te prace.. co ja mam robic?

Gość jeśli chodzi o ksero
ja od kadrowej (!) dostałam zakaz zbliżania się do ksero i nakaz wychodzenia z pokoju, gdy ktoś inny kseruje... bo to nie jest groźne dla ciężarnej, tylko dla dziecka; pomijając smród rozgrzanego tonera, to wytwarza się silne pole bodaj elektromagnetyczne... nie jestem specjalistką, więc dokładnie nie wiem...

podobno nie szkodzi, teraz ksera są bezpieczne ale czy napewno ? sama miałam wątpliwości i taką pracę. Pracowałam do końca 5 miesiąca.

Gość Ada..
nie martw się.Ja siedze 8 godzin dziennie przy kompie,tez czasem obsluguje ksero i do tego jeszcze pracuje w szpitalu,gdzie ejst pelno chorob i tak dalej....Pracuje caly czas, rodze za niecale 3 miesiące. Lekarz powiedzial mi,ze nikt nie udowodnil ze to szkodzi. Ze jakby sie tym sugerowac, to wszystko promieniuje:nalezaloby unikac TV, telefonow, wszelkiego sprzętu elektronicznego i tak dalej.Mnie takze zalezy na pracy i rozumiem Twoją sytuacje:( nie przejmuj sie za bardzo,najlepiej zapytaj lekarza. Powodzenia

Gość pytanica
ale ja mam ciaze zagrozona:O

Gość tak jest
Pytanica idz dziecko po rozum do głowy

Gość ale podobno
to chodzi o jaonizację powietrza... jeśli można to ograniczyć, to chyba lepiej to zrobić niż pluć sobie w brodę później w razie co

Gość Ada..
Przykro mi, ze masz ciąże zagrożoną:( Zapytaj lekarza co robić.Jezeli kaze isc na zolnienie idz bez 2 zdan ,tak uwazam. Trudno się mowi, co jest wazniejsze dziecko czy praca? skoro lekarz ma pewnosc ze to zaszkodzi i nie kaze pracowac to nalezy wybrac dziecko ,bo wiadomo ze to szkodzi. A jak pozwala pracowac,mimo zagrozenia, to radze pracowac,ja tak postapilabym.Albo isc na pare tyg na zwolnienie i wrocic. Najlepiej doradzi Ci lekarz