Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka tam niedoswiadczona

plastry evra

Polecane posty

Gość taka tam niedoswiadczona

prosze o odpowiedz czy ufacie plastra na tyle że nie stosujecie juz żadnego dodatkowego zabezpieczenia np. prezerwatywa lub stosunek przerywany Pytam ponieważ stosuje plastry ale ciagle mam obawy a na dziecko nie stac nas narazieDziękuje za przeczytanie i odpowiedz

Gość Stosująca
Plastry evra zaczęłam stosować po urodzeniu pierwszego dziecka. Antykoncepcja jest dla mnie czymś bardzo ważnym, ponieważ jak na razie nie chcemy mieć drugiego dziecka. Jestem osobą nie dokońca ufającą takim specyfikom, więc w okresie przypadającym na jajeczkowanie stosujemy stosunek przerywany. Jak na razie używam plastry już ok. 3 lata i w ciąży nie jestem. Proponuję tak do końca nie wierzyć takim specyfikom. Wiadomo, każdy organizm jest inny i u każdej kobiety, która sobie naklei taki plaster będzie działał on inaczej. Chociażby ze względu na zróżnicowaną tkankę tłuszczową ( tak mi się bynajmniej wydaje :) ). Jedyny skuteczny środek antykoncepcyjny, któremu można zaufać to spirala, choć jej działanie też nie jest do końca fajne ( ale tego już nie będę opisywała ). Proponuję, aby zawsze być ostrożnym. Pozdrawiam.

stosująca- hormony z plastów hamują owulacje, wiec bez sensu stosowac inne zabezpieczenia w \"okresie przypadającym na jajeczkowanie\" bo jesli ono wystąpi jakims cudem to wcale nie wtedy kiedy jest normalnie- to sie moze stać kazdego innego dnia

Gość Ania 71
a jak to jest z wagą? Błagam, wypowiedzcie sie.....bo moja ginekolog uwaza,ze to bzdura a ja czytałam,ze podobno gdy wazy sie ok 80kg-90, to nie sa one, znaczy plastry , juz tak bezpieczne,; mam na mysli,ze nie działaja jak powinny... wiecie cos na ten temat? ja po dwóch ciażach mam spora nadwagę a jak miałabym byc w trzeciej bo plaster nie zadziała to chyba bym sie zapłakała...

Gość plasterek
czy znieczulenie miejscowe (jama ustna), chodzi o wyrywanie zęba, wpływa na skuteczność plasterków?!?!!?!!?!?!?!?

Gość spirala
a jesli chodzi o spirale to tak chyba nie dokonca bo moja najlepsza psiapsiolka ze spiralki wyszla:P najlepsza absytynencja hehehe

Gość a co do zstosowania
To napisane jest ze dzialanie antykoncepcjne zaczyna sie juz od pierwszego plastra jesli naklejony jest w pierwszy dzien miesiaczki...czy wy w to wierzycie?? Czy zabezpieczalyscie sie inaczej przez pierwszy tydzien a moze nawet miesiac?? I jak z tymi skutkamii ubocznymi, czy miala ktoras straszne mdlosci i bolaly ja piersi???

Gość onaszalona 25
do stosującej--->jakim cudem przy prawidłowym stosowaniu plastrów może być jajeczkowanie? Przecież to nonsens! Przez cały czas stosowania plastów są dni niepłodne, a okres jest "sztuczny" i jest to tzw. okres z odstawienia. Ja sostuje plastry już ponad 7 m-cy i jak do tej pory nigdy mnie nie zawiodły. Nie stosujemy z moim chłopakiem żadnych dodatkowych zabezpieczeń, bo po to zdecydowałam się na hormonalną antykoncepcję, żeby czerpać z seksu tylko przyjemność. Mój chłopak zawsze kończy w środku i w ciąży nie jestem. Plaster nigdy mi się nie odkleił, prawie zawsze przyklejam go na ramieniu, czasami na podbrzuszu. Dwa razy w tygodniu chodze na basen, co nigdy nie wpłyneło na działanie plastra. Jedynym skutkiem ubocznym jest bolesność piersi i wypadanie włosów. Za to cerę mam piękną:)

Gość madziulllaaseekk
JA OD TRZECH LAT UZYWAM PLASTROW... I POJAWIL SIE PEWIEN PROBLEM W CZERWCU ZROBILAM 2 MIESIECZNA PRZERWE NO I POZNIEJ KEIDY OD NOWA ZACZELAM JE STOSOWAC MIALAM PLAMIENIA CALY CZAS DO LUTEGO KIEDY MUSIALAM Z NICH ZREZYGNOWAC... PLAMIENIA NO A PRZY WSPOLZYCIU KRWAWIENIA, NIE WIEM CO JEST GRANE BO NIGDY WCZESNIEJ PRZEZ POPRZEDNIE 3 LATA NIE MIALAM ZADNYCH PLAMIEN ITP A TO TAKIE UCIAZLIWE TERAZ NIE WIEM CO ROBIC OD PLASTROW NIE PRZYTYLAM I CZULAM SIE SWIETNIE TERAZ BOJE SIE PRZEJSC NA TABLETKI - WAGA NO I TO ZE BEDE MUSIALA JE CODZIENNIE LYKAC... A MOZE JESZCEZ RAZ PROBOWAC Z PLASTRAMI... CZY ORIENTUJECIE SIE MOZE CZY TE PALMIENIA MOGA BYC SPOWODOWANE PALENIEM PAPIEROSOW ?? PROSZE O POMOC DZIEKI :*:*

Gość być może..............
bardzo mozliwe ze to moze byc od palenia papierosow najlpeij zzapyataj lekarza

Gość cudowna i odpowiedzialna
ja tez palilam jak bralam plastry ale zadnych skutkow nie mialam

Gość Szyba
a czy któraś z Was robiła przerwę w stosowaniu plastrów bo ja chciałam zrobić przerwę żeby organizm trochę odpoczął no i jest już 10 dni po terminie w jakim powinnam dostać miesiączki i nic.Nie wiem czy jest to normalne, że okres się spóźnia około 2 tygodni czy powinnam już kupić test?!

Gość prinzessin17
dziewczyny... od pewnego czasu bardzo bola mnie piersi... i powiedzcie mi czy to przez plastry?(koncze 2 opakowanie) czy moze ciaza? prosze o szybka odpowiedz... bo zaczynam sie niepokoić:(

Evra mnie zabezpieczała w 100%. Na ulotce info jest, że kobiet powyżej jakiejś wagi (70kg???) mogą nie zabezpieczać w pełni- ale tak jest też przy wielu tabletkach. Ja evrą przesunęłam sobie @ i plułam w brodę, bo ponad 3 tygodnie miałam plamienia!

Gość Rzep
Szyba , powinnaś najlepiej odstawić plastry w taki sposób , że po ostatnim dostajesz okres i nie zakładasz już z nowego opakowania, ale jak zrobiłaś inaczej to pewnie dlatego Ci się miesiączka przestawiła, pamiętaj , że one jeszcze działają, mimo ,że go zdjęłaś , to dlatego nie masz okresu , organizm musi się przestawić. Tak sądzę.