Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ake

pytanie psychologiczne

Polecane posty

Gość ake

Hej, mam pytanie- jak sie pozbyc schiz, ze mozna byc w ciazy? Biore tabletki 4 miesiac i jak na razie tylko petting, ale caly czas boje sie ciazy. A i dodam, ze nie jestem malolata :)

Gość tuttifrutti
mialam tak jak Ty, gdy zaczynalam brac tabletki anty.Po skonczeniu ostatniej tabletki z opakowania zawsze robila test ciazowy, moj chlopak mial tego dosyc a na dodatek zabezpieczalam sie dodatkowo , bylam tez zeschizowana i przewrazliwiona ale terz minal 3 rok brania tabletek i niepokoje zniknely.Przejdzie ci samo ,tabletki chronia cie caly czas nawt podczas przerwy 7 dniowej nie trzeba stosowac dodatkowych zabezpieczen

Gość tuttifrutti
i nie mysl o tym bo przejdzie ci ochota na sex bo bedziesz w stresie

Gość ake
tak, wiem, bralam wczesniej 1,5 roku i nie mialam schiz, ale ostatnio mialam przerwe i wtedy ostre mialaam schizy, ze jestem w ciazy, a teraz jak biore znow to nie moge przestac muslec, ze moze jednak... biore yasmin, wczesniej harmonet. i nie wiem, czy to na pewno dobre tabletki...

Gość tuttifrutti
ja biore harmonet nogdy nie zmienialam

Gość tuttifrutti
harmonet nigdy mnie nie zawiodl,

Gość hmmmmmmmmmmm
chyba wazniejsze od tego jak pozbyc sie tego leku, jest zastanowienie sie nad jego zrodlem, takie przemyslenia moga cie doprowadzic do ciekawych wnioskow

Gość ake
no tak.... ale skoro bierzem y tabletki to dlatego, ze sie boimy ciazy. A lek to psychika... sadzicei, ze yasmin nie jest dobry?

Gość tuttifrutti
kazde tabletki chronia nas w 99% nie ma reguly te ,,zle,, czy te ,,dobre,, a ja biore bo nie boje byc w ciazy a dlatego gdyz na pierwszym miejscu sa dla mnie studia i praca potem dziecko

Gość hmmmmmmmmm
ake--> ja bralam tabletki, bo chce miec dziecko w czasie ktory mi odpowiada, a nie dlatego ze sie ciazy boje, u kazdego to wyglada inaczej, ....nazwalas swoje mysli schizami, widze jednak ze myslenie cie boli i wolisz zmieniac tabletki na "cos bardziej pewnego", ja pytam dlaczego boisz sie ciazy: bol, tycie, nei ten facet?? moze byc tysiac powodow, ale skoro wolisz po prostu zmienic tabletki, to: milego zycia w bezmyslnosci:)

Gość ake
do hmmmmmm - zmienilam tabletki bo sie zle po nich czulam, a nie dlatego, zeby byly pewniejsze. A chce miec dziecko tylko musze skonczyc studia, zostal mi jeszcze rok.. A schizy mam dlatego, ze boje sie tej niepewnosci.. ze cos sie okaze za kilkanascie dni, ze jestem w ciazy a nawet o tym nie wiedzialam. zyje od jednego okresu do drugiego, bo kiedy jest czuje, ze wszystko jest ok. Po prostu jakis czas temu, nie biorac tabletek myslalam, ze jestem w ciazy i od tej pory nie moge sobie poradzic. A wydaje mi sie, ze wcale nie prowadze bezmyslenego zycia,jak to nazwalas

Gość gtgtgtgt
kolejna głupia cipaq...to przestań się pieprzyć to się przestaniesz bać....takie to trudne no rzeczywiście