Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzymamn kciuki

fotelik 9-18 kg jaki to wiek dziecka

Polecane posty

Gość trzymamn kciuki

10 miesiecy -5,6 lat?

Gość serwisek
to przeciez zalezy od wagi dziecka nie od wieku moja corcia ma 5 lat i wazy 15 kg bo jest drobna i chudziutka ale mojej kolezanki corcia ma tyle samo i wazy 4 kg wicej wiec to zalezy od konkretnego dziecka nie od wieku

Do takiego fotelika dziecko dorasta w wieku około 9-12 miesięcy. Po prostu jak z fotelika nosidła wystają dziecku nóżki, czas zmienić fotelik na tę drugą grupę

Dokładnie Maja ma racje.Mój synek dostał fotelik 9-18 kg gdy skończył 9.5 miesiąca.

Gość trzymamn kciuki
ona straczy do 5 lat?

Gość nowa znajoma
fotelik 9-18 kg zazwyczaj starcza do ok 4 lat,bo dziecko z niego wyrasta nawet jak mieści się jeszcze w wadze....i trzeba kupić następny 18-36 kg

foteli jest od 9 m-ca. do 4 lat. Potem, jak dziecko ma 4 lata, można kupić samą nakładkę, (która kosztuje grosze) ,żeby dziecko wyżej siedziało i przypiać zwykłymi pasami do samochodu.

Gość trzymamn kciuki
a 9-36 nie sa zbyt bezpieczne?

Gość trzymamn kciuki
te nakladki ni sa bezpieczne musi byc caly potelik aby glowke blokowac

Firma Maxi cosi jest super, naprawdę polecam. Ta trzecia grupa fotelików do 36kg jest bezpieczna, jeśli tak jak dziewczyny mówią, jest szeroki zagłówek z bokami. Maxi cosi też ma fajne foteliki w tej trzeciej grupie

Od 4 lat nakładka to lekka przesada.Są przecież foteliki które mają oparcie i zagłówek,przy czym są bezpieczniejsze.Starczają na kilka lat dzięki możliwości wymontowania oparcia i zagłówka.Cytuje....Stosowanie siedziska w połączeniu z oparciem pleców jako jedna część odpowiada aktualnym przepisom bezpieczeństwa i spełnia wymogi dobrej ochrony przeciw uderzeniom bocznym. Głowa i ciało dziecka są podpierane po bokach - jest to bezpieczne podczas wypadku, a także ergonomiczne w czasie snu dziecka

Ja bym tu nie patrzyła na wiek dziecka.Mój synek ma rok i waży 11 kg,kupiłam fotelik od 6-16 kg i cóż nie nadaje się już dla niego-za mały.Lepiej zabrać dziecko ze soba do sklepu i wtedy wybrać taki który starczy na dłużej

Gość gość
tak przeglądam te posty bo szukam fotelika dla córki i nie wiem czemu uważacie,że te od 9 - 36 nie są bezpieczne? No ja właśnie oglądałam Graco Nautilus, ma wzmocnienia boczne, regulowany zagłówek, te testy zderzeniowe przeszedł dobrze i się nad nim zastanawiam no i ja juz nie wiem co mysleć;/

Gość gość
Bo fotelik ma datę ważności 6 lat, a ten fotelik ma niby służyć 12. Po za tym niemowlę i małe dziecko jest zupełnie inaczej zbudowane niż nastolatek, a fotelika nie da się dopasować idealnie dla małego dziecka i do nastolatka. Najbezpieczniejszy fotelik to 9-18 i to tyłem do kierunku jazdy. ps. Przestań reklamować ten fotelik.

Gość gość
Jest różnica między dzieckiem 10 miesięcznym a 10 letnim. Nie wyobrażam sobie, że jeden fotelik jest dobry dla jednych i drugich. Synek ma 10 miesięcy, jest długi i głowka wystawała mu juz pierwszego fotelika. Kupiliśmy chicco 9-18kg i będzie nam sluzył dopóki synek z niego nie wyrośnie, tzn główka nie będzie wystawała. Pewnie będzie to szybciej niż 18 kg. Dzieci znajomych jeżdzą w takich fotelikach do ok 3 rż.

Gość gość
Totalna bzdura że fotelik z większego przedziału ma tylko 5 lat gwarancji Jak można takie głupoty ludziom wciskać weź poczytaj lepiej instrukcje i informacje producentów i atesty a nie wprowadzaj ludzi w błąd i wrzuc sobie choćby str foteliki,info i zobacz ile tam jest z tego przedziału fotelików znanych marek i z bdb ocenami w testach

Gość fajna mamuska
ok 4-5 lat, jednak wszystko zależy od wieku,wagi i wzrostu dziecka,bo przecież dziecko może być szczupłe a jednak wysokie i będzie mu głowa wystawać?najlepiej zapytać przy zakupie fotelika sprzedawca powinien doradzić,ja tak miałam jak szukałam fotelika zrobiłam research wybrałam moim zdaniem najlepszy (maxi cosi)i poszłam do sklepu, w sklepie Pan mi pomógł wybrać który model będzie najbardziej odpowiedni i wszystko jest ok,maluch jeździ bezpiecznie

Gość Wkurzona_na_Majkę
Majka.. Ty niedoinformowana kobieto!!! Jak z fotelika wystają nogi, to nie szkodzi!! Mogą wystawać.. Rany.. skąd Wy się bierzecie i takie błędne informacje piszecie. Fotelik się zmienia, gdy dziecku wystaje głowa, a nie nogi!

Gość znowu reklama_pytajnik
I przestańcie reklamować to beznadziejne graco. Fotelik do 18 czy 25kg powinien być montowany tyłem i już.. dziecko jest wtedy najbezpieczniejsze. Różne firmy je robią, więc jest wybór (co prawda niewielki, ale jest).

A ja mam wiecznie problem, widzę że mówicie tutaj dużo o maxi cosi, jeszcze nie oglądałam tego... A c myślicie o quinny??

Gość gość
Quinny nie robi fotelików samochodowych

Wiem, przepraszam chciałam zapytać o wózki, jakimś cudem pomyliłam wątki... ;/

Gość psotnik
mamy fotelik peble i jestem zadowolona,foteliki maxi cosi są wysoko w rankingach bezpieczeństwa dlatego nie dziwi mnie to że często się o nich pisze i poleca

Gość gość
5lat i 15kg? Zdrowa jest? Moja ma 3,5i tez tyle wazy i to jest chuda jak tyczka, same kosci

Gość gość
Też czytam i nie wiem skąd te mamy biorą takie info, że jak nogi wystają to trzeba zmienić mały fotelik? To chodzi o głowę jak wystaje. Tak samo jak fotelik 9-18 któraś napisała, że jak wystaje głowa to trzeba zmienić, nic się nie znacie, ten fotelik się zmienia jak linia oczu dziecka przechodzi nad oparciem. Może czubek głowy wystawać, poczytajcie trochę mądrych informacji, a nie głupot. Moja ma 3,5 roku, fotelik do 18 kg. Troszkę głowa jej wystaje od jakiegoś czasu, ale to nie o to chodzi. Zapewne spokojnie pojeździ w nim do 4 urodzin.

Gość gość
No wiadomo, że "głowa wystaje" to takie ogólne mówienie.. Każdy, kto czyta i się interesuje, to wie jak to ma być. _ Teściowa ostatnio nas "poinformowała", swoje mądrości wygłosiła.. Oczywiście głupoty nagadała.. Byliśmy niedawno w odwiedzinach (dziecko ma rok), ale mały zasnął i wzięliśmy go w nosidle.. od dawna gdy do niej jechaliśmy, nie wyciągaliśmy go z auta, bo skoro dziecko nie spało, nie było potrzeby taszczyć nosidła po schodach. Wchodzimy z dzieckiem w nosidle do mieszkania.. a teściowa "ochch nóżki wystają.. trzeba kupić fotelik" :-/ Taaa nie ma to jak uraczyć nas dobrą radą.. _ Dziecko ma jeszcze zapas w foteliku (głowa) na kilka miesięcy.. :)

Gość gość
ja miałam problem bo syn na roczek miał 12 kg ale wiekowo nie kwalifikował się na niektóre foteliki kupiliśmy romer 9-18kg bo ma własne pasy i dobrze w nim wyglądał,trochę się wykosztowaliśmy ale bezpieczeństwo ważniejsze

Gość gość
jak wystarczy ci do 4 lat to będzie cud,liczy sie przede wszystkim wzrost dziecka,polecam fotelik britax multi tech 2 (9-25kg),ma wysówany zagłówek i starczy na dłużej,ponadto jest montowany tyłem i przodem!!!!!

Gość Gochaacha
teraz większość fotelików jest z możliwością montażu tył przód,jednak warto zwrócić uwagę przede wszystkim na bezpieczeństwo ale także warto zwrócić uwagę na to czy fotelik rośnie z dzieckiem właśnie wtedy starczy Ci na dłużej,my mamy kolejny fotelik z maxi cosi i takie wybieramy właśnie -rosnące;]