Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filip M

Stan zapalny zęba....

Polecane posty

Gość Filip M

jest zab do wyrwania, stomatolog dał mi antybiotyk, bo powiedział, że w stanie zapalnym nie podejmie sie wyrywania. Powiedzcie, czy po wyleczeniu owego stanu zapalnego - znieczulenie zadziała czy też nie zadziała? jest to ósemka.

Gość m+k
najlepiej oczywiscie stan zapalny wyleczyc a potem wyrywać

Gość tez..mialam
mialam to samo....calkiem zapalenie mi nie zeszlo, jednak dentysta wyrwal mi go...z tym ze dawka znieczulenia byla wieksza i podczas zabiegu jeszcz kilka razy mnie znieczulal bo cholernie bolalo. Problem byl pozniej...jeszcze przez 10 dni musialam brac antybiotyk bo strasznie bolalo..i to nie rana po zebie tylko kosc...

Gość kamila 1976
lepiej rwac gdy zapalenie całkowicie sie wyleczy Boże mocno bolało?Przecież to XXI wiek....

Gość Karol 1123
trzeba wyleczyc do końca jak dentysta moze rwać na zywca, kurcze trafiacie chyba na złych dentystów.....wyleczyc zapalenie do końca i wtedy wyrywac, takie jest moje zdanie

Gość ..tym razem pomarańczowa
pros o antybiotyk z tego co wiem przy zapaleniu - jak rwą to boli

Gość boliojboli
jestem w podobnej sytuacji. mam stan zapalny,wiec nie chciał wyrwac tej ósemki. za to naciął dziąsło i wyciął kawałek,jktóry przeszkadzal. o kiedy pusciło zniczulenie wyję z bólu, jest nie do zniesienia,zacznę zaraz meble gryźć,nie wiem co robić, kiedy to ustąpi????

Gość sibi
stan zapalny czasem nie da się tak do końca wyleczyć noi boli

Gość Harahander
No cóż Dla wszystkich ludzi mających stan zapalny zęba itp itd Mających różne napuchnięcia , gulki i inne tego typu rzeczy Akurat tak sie składa ,że jestem świeżo po wyrwaniu 6 przy której rozwinął się bardzo mocno stan zapalny , ropień czy jakoś tak Chyba okołokostny ... Tak czy inaczej mam mocną dużą gule (z ropą) na poliku ( dolnej części ) . Tak , jest to mocno widoczne , zaczerwienione itp itd. Naczytałem sie rzeczy na tym internecie po których przed samym zabiegiem wolałem umrzeć .. ,,Z tego co wiem to okrutnie boli..'' ,, Znieczulenie nie działa przy stanie zapalnym..'' itd... Ludzie ... Mam 16 lat , średnią wytrzymałość na ból , i powiem wam szczerze ,że od tej pory bardziej boje sie borowania ... Nie twierdze ,że ludzie którzy piszą ,że zabieg jest straaasznie bolesny i prawie zemdleli na fotelu kłamią... Po prostu trafili pod złe ręce złego dentysty ... Sam dentysta mi powiedział ,że moge czuć ból ... ale kiedy podczas zabiegu okazało sie ,że nic nie czuje to sama pani która wyrywała zęba była w szoku ( do samego końca nic nie poczułem). Zęba wyrywałem na Pomorzanach w szpitalu ( jeżeli ktoś wie gdzie to jest to polecam sie wybrać). Świetnia atmosfera , mili ludzie , no jednym słowem REWELACJA Fakt faktem ,że podczas zabiegu były momenty gdzie poczułem DELIKATNY ból ale przysięgam wam ,że zastrzyk był 100 razy gorszy od tego co poczułem JEDEN JEDYNY RAZ przy podwarzaniu strony korzenia gdzie zrobił się ten ropień ... Dla ciekawych dostałem 3 ampułki znieczulenia... Też dostałem antybiotyk bo ta ropa co została będzie musiała zostać dobita ale .. .kwestia czasu , Podejrzewam ,ze jak znieczulenie puści to bede miał niezłą jazde przez ból ale to już inna sprawa Sam zabieg - bezbolesny Pozdrawiam wszystkich którzy mają podobne problemy i boją się jak ja wcześniej ;)