Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna jestem

Jestem w szoku po rozmowie z lekarzem.

Polecane posty

Witajcie dziewczyny!!! Piszę, bo chciałam zapytać, czy spotkałyście się z czymś takim. Wczoraj byłam na badaniach u lekarza, badaniach wstępnych do pracy. Właśnie skończyłam studia, na wakacjach wyszłam za mąż, a teraz rozpoczynam pracę, ale nie to jest szokujące. Pani była bardzo miła, wypisała wszystko i mówi tak, a co u Pani ( zauważyła, że mam obrączkę ), więc mówię, to co oczywiste, że zaczynam pracę, że wyszłam za mąż, a babka na to, no to teraz czas na ciążę. Ja na to, że no jeszcze nie, dopiero zaczynam pracę, nie mogę od razu zajść w ciążę, a Ona - ma pani 24 lata to najlepszy czas, nie może pani długo czekać. Byłam w szoku!!!! Nigdy nie spodziewałam się, że w tym wieku ktoś będzie mi mówił, że nie mogę zbyt długo czekać, dziewczyny, czy zdarzyło się Wam coś takiego???

Gość to nie tajemnica
że wiek 24-32 lata to najlepszy wiek rozpłodowy. Ale masz problemy kobieto.... Przeciez cię ta babka do niczego nie zmusi,nie? ;)

Paulko, to faktycznie u Ciebie było baaaaardzo niedelikatnie, tak naprawdę to co babkę obchodziło jakie Ty masz podejście do życia... A co do tego, że lekarka do niczego mnie nie zmusi, oczywiście, że nie. Zgadzam się też z nią, pod pewnymi względami. NIe chciałabym czekać z zajściem w ciążę np. do 30-stki, akurat mam takie poglądy, ze uważam, że to nieco za późno. Niemniej, biorąc pod uwagę, że dopiero zaczynam pracę, gdybym teraz zaszła w ciążę, prawdopodobnie nie miałabym do czego wracać. Na razie mam umowę roczną. Poczekam, jak będę mieć umowę na czas nieokreślony, jak popracuję trochę, ktoś dostrzeże moje starania i np za 2, 3 lata będę mogła urodzić maluszka... w sumie nadal będę młoda, bo będę mieć 26-27 lat...":)

Gość jklkl
po co zakładać taki TOPIK - bo co ona takiego złego niby powiedziała PRAWDE!!! Teraz dziewczyny czekają a potem jak chca nie zachodzą i tyle. Mówić można wiele a to Twoja sprawa co zrobisz a po czym ten SZOK chyba, że nie wiedziałaś, że już możesz zajść w ciąże :):):):):):):):)

Gość popierammmmmmmm
na cholere ten topik bez sensu!!!!!!!!!!powiedzila co myslala i tyle!!!!!

Gość kobieta z fr
mi w wieku 27 lat ginekolog w pl powiedzial ze bede stara pierwiastka, hehhe urodzilam za granica w wieku 31 lat bez problemow i na na prawde nie bylam najstarsza rodzaco w szpitalu

Gość nooooooooooooo
to rzeczywiscie STRAAAAAAAAAASZNEEEEEEE. Zazdroszczę wagi nękających Cię problemów....

Gość kawawódzia
no nie wszystkie- wypraszam sobie!!!! widocznie pani dr jest z tych które naprawiają Pol. za pomocą wmawiania wszystkim że najwyższy czas urodzić- popatrz na media posłuchaj polityków- co oni wszyscy krzyczą? RODZIĆ!!! W modzie teraz jest rodzić wiec i rzucać głupie hasła myślą że można do wszystkich. Głupie.... rrrrrr Wkurwia mnei takie podejście. Ostatnio stwierdziłam przy znajomych że mi kawa nie smakuje- dowiedziałam się że jestem w ciąży, w domu powiedziałam że mnie głowa boli - dowiedziałam się że jestem w ciąży, i tak za każdym razem. W końcu zapytałam ofen- mam rozwolnienie- hmmmm chyba jestem w ciąży?? -W końcu się odczepili. Niestety takie czasy- że trza być w ciąży

Słuchajcie, Pytanie po co topic, bo porusza ciekawe problemy. Jestem osobą w podobnej sytuacji jak puklanka np. To, że od dawna mogę zajśc w ciążę to jest oczywiste, topic miał być początkiem rozmowy kiebiet w podobnym wieku i podobnej sytuacji. Jest tutaj na forum wiele kobiet mlodszych ode mnie, np. studentek, wiele też starszych, natomiast moment przełomowy tuż po studiach, na samym starcie w pracy jest naprawdę niełatwy. Najwyraźniej studia kończy się stosunkowo późno, właśnie wtedy, gdy powinno się zajść w ciążę, ten topic jest właśnie o tym. Mój "szok", może złe określenie, jest spowodowany tym, że w świadomości młodych kobiet rodzi się naturalna myśl - macierzyństwo około trzydziestki, no bo jak wcześniej????przecież mnie wyrzucą...., a jak odwiedza się lekarza, idąc ze skierowaniem na badania wstępne do pracy, to słyszy się o tym, by nie czekać zbytnio z ciążą... Tak naprawdę topic porusza poważny problem, problem prywatny wielu kobiet i nie tylko, można również mówić o demograficznym aspekcie problemu. Pozdrawiam

Gość jaka puklanka
pomyliłas sie?