Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susi 29

Problem z soczewkami - pomóżcie!

Polecane posty

Otoz nosze soczewki juz okolo trzech lat, ale ostatnio moje oczy juz chyba przestaly je tolerowac:( Wokol teczowek mam zaczerwienie i powieki do tego powieki mi puchna. Dodam jeszcze, ze oczy mam jakby wrazliwsze na słonce. CO TO MOZE BYC? Jesli soczewek nie zakladam np przez dwa sni ten problem znika, ale nie chcialabym calkiem zrezygnowac z ich noszenia. Okularow mam dwie pary i tez wygladam ok. Dodam jeszcze, ze podczas badan okulista na te moje oczy nic nie powiedzial i sama sobie kupialm krople homeopic i zapuszczam. Pomozcie!

Gość SłyszałamZe...
Hej! Moja koleżanka miała taki sam problem.Nosiła soczewki wiele wiele lat i nagle ... odstawiły na kilka dni i wszytsko mijało. Zdeydowała się nie nosić soczewek przez dłuższy czas.Póżniej już nie miała takich zaczerwień.pozdrawiam.

Gość a jakiego płynu do soczewek
używasz?

Używam Sauflon light niby do oczu wrazliwych... Ale to chyba nie ma zwiazku z plynem, bo nigdy wczesniej takich problemow nie mialam. Odpowiadajcie jeszcze, bo najbardziej mnie ciekawi czemu moje oczy sa takie teraz wrazliwe na swiatlo. Opychlizna mi juz zeszla z powiek. I oczy sa mniej czerwone, ale jeszcze sie boje zalozyc soczewki;(

A może zmienilaś soczewki? Ja miałam takie zaczerwienione przy niewłaściwym rozmiarze. A wrażliwe na światło mam cały czas. Nawet przy takim rozproszonym słońcu zza chmur muszę nosić okulary słoneczne. Ale skoro to u ciebie pojawiło się nagle, to żadne rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy.

Gość nnnndss
wiesz co ci powiem, ja zmienilam płyn po tej aferze z Renu i mialam to samo.Lekarz to mi jakaś torbiel na oko wypatrzyła :-) (co wcale nei bylo śmieszne), wywalilam soczewki zalozylam nowe i jest ok I dzisiaj inteligentnie znowu kupilam zły płyn, ja nie wiem o cyzm ja myslałam.

Dowiedzialam sie ze to moze byc zapalenie spjowek bo przy tym tez jest obrzmienie powiek i swiatlowstret. Ale czemu do licha okulista tego nie zauwazyl! Chyba pozegam soczewki... A jakiego plynu teraz uzywasz? i jakich soczewek?

I jeszcze mam pytanie czy ro zapalenie moglo miec wplyw na gorsze wyniki widzenia podczas badania wzroku u okulisty czy raczej nie? Bo mi wyszlo w jednym oku 3.5 a w drugim 4:(

Z moimi oczami juz lepiej! Ale i tak nurtuje mnie to pytanie... Napiszcie jak wiecie, bo mnie sie wydaje ze mam jakies te oczy suche i jak zapuszcze krople to chwile potem widze lepiej...