Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość all about my

antykoncepcja - cos mi tu nie gra, powiedzcie co sie dzieje

Polecane posty

Gość all about my

jestem 4 miechy po ciazy, drugi okres pojawił sie 2,3 tyg temy, i to wtedy zaczełam brac anty, nie karmie juz piersia. Od wczoraj powinnam miec ta 7 dniowa przerwe w braniu tabletek, a jakie było moje zdziwienie, po 2 nie brania, pojawił sie okres, znaczy dzis dostałam, a powinnam za tydzien, co jest nie tak ? dlaczego dostałam okres, czy mam znów rozpoczac nowa paczke tabletek i zaczac nowy cykl brania, czy odczekac te 7dni ??? kurde nie chce okresu teraz, mój mąż wraca z zagranicy na weekend i bedzie lipa bo sie nie ten tego ech.... co sie stało ???????

Wszystko jest ok.W trakcie tej 7-dniowej przerwy powinien pojawic sie okres.Lykasz pigulki 21 dni pozniej 7 dni przerwy(w trakcie miesiaczka) i kolejne opakowanie.Nie martw sie.

Gość all about my
no tak ale czykle powinbny trwac 28dni a u mnie trwaja 21 to denerwujace jest, co dwa tyg okres, no porazka :/ czyli teraz powinnam zarzyc tabletki z tego wychodzi, od pierwszego dnia miesiaczki. kutrde od niedawan bior 8i gubie sie :P ale trening czyni mistrza :D dziekuje

Gość Nie od
pierwszego dnia miesiaczki,ale po 7 dniach przerwy czyli od dnia osmego.Tylko pierwsze opakowanie nalezy zaczynac w pierwszym dniu miesiavczki,pozniej trzeba dokladnie liczyc.

Gość jak to jak to o
jak to ????? ja słyszałam ze od 1 dnia miesiaczki trzeba wziasc zaczac opakowani bo to by było bez sesu, jakbym miałą raz cykle po 21 dni a potem 28 to w koncu otwierałabym paczke tablet w srodku cklu, przed miesiaczka, po miesaiczce ita, i to bez sesu b6 było przeciez, bo jak mm sie te 7 dni wolnego od tablet, to nastepuje jajeczkowanie chyba, i wtedy ich sie nie bierze4 kurwa nie wiem jak to jest, bezsessss !!!!!!

Gość hiruni
O matko jakie jajeczkowanie tabsy blokują jajeczkowanie. Tylko pierwsze opakowanie bierzesz od pierwszego dnia @ potem robisz 7 dni przerwy i wdedy jest następna @ i znowu 7 dni przerwy. Przeczytaj ulotkę dołączoną do opakowania a nie panikujesz

Gość bez paniki
musisz nauczyć się tylko dobrze liczyći bedzie o.k. Spokojnie jak piszesz trening czyni mistrza, będzie dobrze - zobaczysz. Tak jak pisze poprzedniczka pierwszą paczke bierzesz w dniu zaczynającej się miesiączki przez 21 dni potem masz przerwe 7 dniowa i w tej przerwie pojawia się okres potem po siedmiu dniach zaczynasz nową paczkę, a 21 dni to 3 tygodnie :), nabierzesz wprawy i bedzie dobrze potem sama możesz regulować sobie okres mozesz np. brać dwie paczki pod rząd ale to z czasem na początku organizm musi się przyzwyczaić. Brałam tabletki przez 4 lata, dla mnie dobra i zła antykoncepcja, Dobra - żadnych problemów z narządami rodnymi Zła - przytyłam 10kg Teraz mam spiralę ale po dziecku i powiem Ci super jestem zadowolona - bardzo i polecam choć wkładanie i wyciąganie jest troszeczkę nieprzyjemne ale kobieta wszystko przetrzyma :) Powodzenia

Gość jak to jak to o
co o matko nie wiem to chyba jesli ty wiesz to mozesz mi noemalnie wytłumaczyc a nie mnie atakujesz !!!!!!!! ciezko powiedziec, ja akurat ulotki nie rozumiem zamotane to !!!!

Gość jak to jak to o
dziekuje ci ze mi wytłumaczyłas po ludzku, a jesli okres z cigu 7 dni sie nie pojawi, ALBO pojawi sie przed tymi 7 dniami ?? to co wtedy??

Gość hiruni
Przed tymi 7 dniami raczej się nie pojawi pojawi się w przerwie w braniu tabletek jakby coś było nie tak najlepiej skontaktuj się z lekarzem. Wazne jest aby t aprzerwa trwała dokładnie 7 dni czyli np jak kończysz brać tabsy we wtorej to w następnym tygodniu zaczynasz w środę.

Nic , ma prawo sie czasem nie pojawić, szczególnie gdy to jest pierwsze opakowanie. Czasem też pojawia się krwawienie wcześniej , niż ta 7 dniowa przerwa, to nie jest niepokojące.

Gość wlasnie
ja jak brałam tabletki to zawsze ostatnia mi wypadala we wtorek, okres dostawalam w sobote, a nowe opakowanie zaczynalam w srode i tak w kółko..... az sie zmeczylam i rzucilam to w cholerę

Gość jak to jak to o
piszecie ze ta przerwa 7dniowa jest wazna, dlaczego ?? co jesli nie wezne tablet przez dwa dni zamiast 7 ???

Gość dgdgdgd
wtedy wszystko rozregulujesz i masz duze szanse na ciaze. Nie obraź się ale jesteś ciężka. to jest proste w użyciu jak nie wiem, a Ty mas zproblemy. teraz masz miec 7 dni przerwy i basta potem łykasz 21 i 7 dni przerwy wtedy okres i tak wkoło macieju. Tysięce jeśli nie miliony kobiet w Polsce to skapiły a Ty jedna masz problem...

Gość jak to jak to o
moze i jestem ciezka, ale problem w tym ze ja nie zaczełąm ich brac od 1 dnia miesiaczki tylko w srodku cyklu, miałam okres potem sie skonczył a po tygodniu od okresu poszłam do gina po anty, i lekarz mówił ze w sumie moge zaczac je brac, z paczki zuzyłam 8 tablet, i teraz wyszły dni przerwy i kurde chodzi o to czy ciagnac to dalej, czy poprostu zaczac brac tablety od nowa i puscic w niepamiec to ze brałam od połowy, a teraz zaczac NA nowo i to ciagnac juz rozumiesz ???

Gość jak to jak to o
??????

ło matko...........:D puścić w niepamięć :D :D :D Teraz to idź do lekarza i niech powie co robić jak wziełaś w połowie cyklu. Ja na twoim miejscu brałabym do końca + dodatkowe zabezpiecznie (prezerwatywa) poczekaj do okresu. W pierwszym dniu miesiączki weż pierwszą tabletkę, bierz je przez 21 dni i 7 dni przerwy. Na wszelki wypadek skontaktuj się z ginem :D

Gość lalalalla*
"z paczki zuzyłam 8 tablet, i teraz wyszły dni przerwy" co???

Gość lalalalla*
Do autorki topiku: W każdym opakowaniu jest 21 tabletek. Tabletki bierze się PRZEZ 21 DNI. Potem następuje 7-dniowa przerwa w braniu tabletek, w trakcie której następuje tzw. krwawienie z odstawienia (nie okres, bo OKRESU NIE MA podczas brania tabletek, bo nie ma jajeczkowania!!!). W trakcie siedmiodniowej przerwy nadal jest się zabezpieczonym. Cały cykl więc trwa w sumie równe 28 dni. Co tu jest niezrozumiałego????