Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pleśniwaki

Pleśniawki u dziecka...i matki?!

Polecane posty

Gość pleśniwaki

Witam, dzisiaj zauważyłam biały nalot na języczku u dziecka, zdecydowanie są to pleśniawki. Także mój język jest cały w pleśniawkach- czy to możliwe? Jak leczyć dziecko, jak siebie? Czy konieczna jest wizyta u lekarza?

Gość pleśniwaki
aha, dziecko ma pół roku

Gość mal-wa
Jest na to świetny sposób - przecieramy pleśniawki pieluszką z moczem dziecka - sposób stary i lepszy niż leki z apteki :P :\ :)

Gość joasinek
ja akurat tego nie stosowałam i dobrze bo póxniej okazało sie ża mala miała bakterie w moczu ale skuteczny okazał sie syrop fluconazole mysle że i matka i dziecko może stosowac mala wtedy miala 7 tygodni wiec spokojnie moze stosowac dziecko półroczne stosowalismy aftin ale nic nie pomagał

Gość joasinek
acha zapomniałabym po ok tygodniu zeszły

Do mnie przychodziła pielęgniarka, bo mały oprócz plesniawek miał zastrzyki i ścierała je-dosłownie- pieluchą zmoczoną aphtinem. Ale ścierała je naprawdę mocno, czasem aż do krwi. Po 3 dniach nie było śladu. Jak próbowałam smarować małego sama, efekt był jeden- zwymiotował na mnie.

Gość pleśniwaki
a nystatynę można zastosować?

A ja powiem tak:nystatynę tak ale u mojej np.nie działała,tzn.chwilowo był tylko efekt i lekarz powiedział mi żebym wypędzlowała dziecku buzię fioletem tzn.gencjaną ale NA WODZIE,BROŃ BÓŻE NIE NA SPIRYTUSIE.Tylko GENCJANA NA WODZIE.I zeszło tylko lepiej wtedy dziecko ubrac w cos co potem tylko do wyrzucenia się nadaje bo jak się ślini to ten fioplet jest w ślinie i brudzi ubranka.

Gość pleśniwaki
dziekuje za odpowiedzi