Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klokka

o ktorej najlepiej?

Polecane posty

Gość klokka

o ktorej godzinir najlepiej brac tabletki? biore o 15.. czy to dobra godzina, cz powinnam zmienic?

hmm jesli to pierwsze opakowania to najlepiej brać tabletki wieczorem żeby ewentualne skuti uboczne przespać... później nie ma to już większego znaczenia i zależy tylko od wygody. ja zaczynam brać yasmin od najbliższego cyklu i przez pierwsze opakowanie będę brała wieczorem z w/w powodu, a później zmienię porę na rano, bo wtedy będzie mi najwygodniej po prostu :) wieczorami często chodzę na imprezy albo inne jakieś spontaniczne wypady i może się zdarzyć że: - zapomnę tabletek zabrać z domu a jak wrócę rano to już kredki ;) - wypiję za dużo alkoholu i będę wymiotować - w ogóle zatruję sie alkoholem albo jakimś jedzeniem i mogą się pojawic wymioty albo biegunka - bawiąc się mogę zapomnieć w ogóle o przyjęciu tabletki natomiast biorąc rano mam cały dzień na przypomnięcie sobie o ewentualnej zapomnianej tabletce i raczej będzie to mniej niż 12h :D wszystko takie teoretyczne jest.. bo rok temu brałam dwa miesiace harmonet i przez całe dwa miesiące ani razu nie zapomniałam o tabletce, nie miałam biegunki, nie wymiotowałam ani nie było wahań w porze brania tabletek większych niż 1h. bierz wtedy kiedy Tobie najlepiej odpowiada z różnych osobistych względów :)

aha jeszcze jedno. tak na wszelki wypadek napiszę... pora przyjmowania tabletek nie ma ZADNEGO wpływu na ich skuteczność :) pozdrawiam!

Gość klokka
dziekuje za odp :) wlasnie biore yasmin, ale od dluzszego czasu i zastanawialam sie czy 15 to nie jakas dzwina pora..

jeśli tobie z tą porą dobrze to nie ma w niej nic dziwnego :D a jak się w ogóle czujesz po yasminie i które to opakowanie? :)

Gość klokka
yasmin 4 opakowanie, wczesniej bralam harmonet, ale po 1,5 roku cos sie kiepsko czulam. co do yasmin skutkow ubocznychraczej brak, no moze oprocz czestszego odwiedzania lazieinki (nie zatrzymuja wody) i jakiejs wydzieliny z piersi :(

hmm ta wydzielina trochę dziwna.. jest wymieniona w ulotce jako skutek uboczny? jeśli nie to ja bym się wybrała z tym do lekarza.. ja wcześniej też brałam harmonet :) ale było to rok temu i tylko jedno opakowanie, nie pasował mi więc go odstawiłam. teraz chcę znowu brać tabletki i lekarz przepisał mi właśnie yasmin :) miałam szczęście, że poszłam dzisiaj do gina bo właśnie dostałam okres i mogę zacząć brać już dzisiaj :)

Gość klokka
no niby jest wymieniona i czytalam tez, ze czasem to sie zdaza, gdy bierze sie tabletki. do lekarza i tak pojde spr.