Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koobi

12 tydzień ciązy i TSH 0,01

Polecane posty

Gość koobi

Bardzo leciały mi włosy i zrobiłam badania ---wynik jak w temacie. Najgorsze,że jestem w ciązy! Dopiero jutro ide do lekarza---jestem przerazona....:-(

dlazcego przerazona??/ile mas zlat?

Gość koobi
JAk to dlaczego przerażona? Nadczyność jest chyba dosc powazną przypadłością, tym bardziej dla ciężarnych...i chyba wiek tu nie gra roli

Gość sloneczko....
Czesc kochana ja tez mialam bardzo niskie TSH w ciazy ktore utrzymywalo sie do 5 miesiaca Umowilam sie na wizyte u endokrynologa i lekarz powiedzial ze spadek w ciazy jest normalny ale trzeba go caly czas kontrolowac Teraz jestem w 23 tyg i wszystko sie unormowalo ale nadal jestem po opieka specjalisty Nie bralam zadnych lekow Umow sie na wizyte u endo i nie wpadaj w panike bo to moze zaszkodzic dziecku Zycze duzo zdrowka :-) trzymaj sie:-)

Powinnaś zrobić jeszcze wolne hormony fT3 i fT4 - poziom TSH nie zawsze świadczy już o nadczynności lub niedoczynności. Na pewno będzie dobrze, kobiety z chorobami tarczycy też rodzą zdrowe dzieci, pod warunkiem, że są pod opieka lekarza!

Acha - mnie niepokoiły pewne objawy, jeszcze przed zajsciem w ciążę i niedawno zrobiłam sobie też TSH - mi wyszło 4.2... Czyli górna granica normy...A jestem w 17 tygodniu..

Gość koobi
Dzieki dziewczyny.Siedze i ryczę.

Koobi - nie rycz :) Wyślij mi na maila swój adres, to w wolnej chwili - teraz moja mała się domaga wyjścia na dwór - poszukam w moich mądrych książkach na temat chorób tarczycy w ciaży i jak coś znajdę, to Ci napiszę :) Pozdrawiam!

Gość koobi
Jonka---posłałam :-)