Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basieńka**

bolerioza, czy pojawiający sie rumień znika?

Polecane posty

Gość Basieńka**

??????????/

Gość Basieńka**
moje 3 letnie dziecko miało kleszcza, potem plamy czerwone na plecach, boże, ze ja tego wczesniej nie wiedziałam, co mam zrobić gdzie na te badania mam iść/.? help

Gość Basieńka**
?

Gość rumianeczek
do lekarza rodzinnego i to natychniast

Gość ksiois
idz jak najszybciej do lekarza rodzinnego , powiedz o wyszystkim. on powinien cie pokierowac do specjalistow, na badania. trzymam kciuki

Gość ewqa2
Koniecznie musisz zbadac przeciwciala ale napewno sa bo sama piszesz,ze pojawil sie rumien. Musisz dziecko pod kontrola lekarza przeleczyc antybiotykiem,inaczej powiklania w boreliozie moga byc oplakane. Mojego syna ostatnio tez zalatwil kleszcz ale poniewaz czytalam sporo na ten temat oddalam kleszcza do badania w kier. boreliozy. Dzieki Bogu test wyszedl negatywnie. Nie lekcewaz tego,nieleczona borelioza moze sie odezwac za kilka lub kilkanascie lat i wtedy jest to koszmar. Leczenie w poczatkowej fazie jest szybkie i skuteczne.

Gość mooonikaaa
Moj tata choruje na borelioze.W poniedzialek wyszedl ze szpitala, spedzil tam 3 tygodnie.Chorobe "nosi" w sobie od kilku lat.Jest to naprawde powazna sprawa dlatego warto zrobic testy na jej obecnosc.Rumien po czasie zanika lub nie wystepuje wcale ( tak jak u mojego taty), niezauwazona i nie leczona borelioza jest bardzo niebezpieczna.W przypadku mojego taty zaatakowala nerwy czaszkowe i kregoslup.

Gość ewqa2
Jak mozesz to napisz ,jakie objawy mial Twoj tata? Czy wczesniej skaezyl sie na przewlekle bole glowy? Pytam ,bo mam kolezanke z takimi bolami i wreszcie jakis lekarz przypomnial sobie,ze warto wykluczyc borelioze. Jak mozesz to odpisz.