Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość missyseppy

pytanie do tyczące Yasminu

Polecane posty

Gość missyseppy

Nigdy wcześniej nie stosowałam pigułek antykoncepcyjnych. Lekarz przepisał mi Yasmin, acz kolwiek mój problem polega na tym ze nie mam regularnych miesiączek, i wczoraj po 20 dniach cyklu miałam krawawienie,i wzięłam 1szą tabletke.Poczatkowo zastanawiałam się czy to wogóle okres...ale dziś nadal krwawie, ale mniej niż zwykle.Czy moze to być spowodowane tym że jestem po 2giej tabletce preperatu?I czy taletki nie działały by gdyby to było tylko plamienie ta moja obecna miesiączka)? bardzo prosze o pomoc:)

Gość missyseppy
odpowiedzcie na moje pytania:(

Gość majkuś
ja biorę Regulon, na uregulowanie miesiaczek. Podczas brania pierwszego opakowania krwawiłam i plamiłam przez 31 dni. Lekarz zalecił mi mawet tabletki na krzepliwość, ale mój organizm nie zaragował, tylko dalej plamiłam. Tabletki stosowałam dalej przez 21 dni, następnie 7 dniowa przerwa (w trakcie której występuje miesiączka). Obecnie (4 opakowanie) czuję się dobrze, miesiączki się regulują. Dodatkowo minęły kłopoty z napięciem przedmiesiączkowym, krwawienia są mniejsze. Musisz wykazać się cierpliwością i zaufać lekarzowi. Tabletki wzięłaś w pierwszym dniu krwawienia i dobrze, dalej je stosuj i znoś cierpliwie niespodzianki. Powodzenia.

Gość ewka134
Witam. Bierz tabletki nadal. Po 7 dniach od brania tabletek albo zaprzestaniesz plamienia albo tak jak w moim przypadku nadal będziesz brudzić,ale wszystko się unormuje w opakowaniu. W każdym razie nie możesz sama zrezygnować z zaprzestania brania tabletek. Skończ opakowanie, odczekaj 7 dni i zacznij nowe opakowanie. Jeśli przy drugim opakawniu nadal będziesz plamic pogadaj z lekarzem. A jeśli nie regulanie miesiączkujesz to tabletki ci to unormują. Zobaczysz że po 3 opakowaniu co do godziny pojawi się okres :) Powodzenia