Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pixie

PILNE ! pyt do osob majacych juz zdjety staly aparat ortodontyczny

Polecane posty

Gość pixie

prosze napiszcie mi ( to dla mnie wazne ): - czy po zdjeciu stalego aparatu musicie chodzic w wyjmowanych plytkach retencyjnych (jesli tak to czy caly dzien czy kilka godzin) czy moze macie zalozony retajner (on jest juz zakladany do konca zycia tak?) bardzo bede wdzieczna za wszystkie odp

Gość ja miałam nosić aparat
retencyjny (prawie cały czas), ale nie chciało mi się wcale.:o minęło od zdjęcia ze trzy lata. trochę jeden ząb mi się skrzywił, ale nie jest źle.

Gość evermind
ja noszę na noc retencyjny, co noc.

czesc. ja po zdjeciu aparatu musialam nosic taka nakladke na zeby przez jakies 3 , 4 miesiace non stop 24 h, zeby zeby nie powrocily do dawneo stanu i pozniej stopniowo z czasem czas noszenia sie zmniejszal, pozniej nosilam tylko w nocy, a teraz to zakladam go hmm... moze raz na tydzien na noc i jest wszystko ok... moja ortodontka mowila ze taka nakladke powinno sie nosic conajmniej przez polowe czasu leczenia aparatem stalym. pozdrawiam :)

hej, no wiec ja nosilam taki aparat na 7h dziennie i cala noc.. i tak przez jakies pol roku.. a potem stopniowo mniej i rzadziej.. i teraz tylko na noc mam aparat :P

Przez rok miałam retajner przyklejony od środka. A wkładany aparat ponad 1,5 roku nosiłam w nocy.