Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Manilaaa

Guma do modelowania wlosow, czy bedzie odpowiednia do kreconych wlosow?

Polecane posty

Gość Manilaaa

pytam, bo wczoraj uslyszalam o tym specyfiku i zastanawiam sie czy jak naloze na swoje krecone wloski to mi sie zrobia po niej takie ladne loczki i wlosy nie beda sie puszyly (mam nadzieje, ze nie beda sie tez przetluszczaly tak jak np po wosku)

Gość manilaaa
podnosze

testowałam gume plastik elastik z Schock Waves, czy jakoś tak :) strasznie sie kleiła, ale efekt nie najgorszy. Do gumy trzeba wprawy. Dlatego ja wole pianki :D

Gość mam bardzo krecone wlosy
ostatnio to nicego nie uzywam, tylko szamponu dla dzieci johnsona, ale za dawnych czasow jak sie lbilam lansowac, to podbieralam mamie gume osis schwarckopfa do nabycia u fryzjera. drogie to to, kolo 40 zl. ale genialna byla. nie zostawiala sladow, nie kleila sie. ladnie wygladal na wlosach.a konsystencja jak prawdziwa guma.

Testowałam:Guma Loreal Professionnel tecni.art jest ok :) Trzeba dobrze ją rozetrzeć na dłoniachh i nakładać, pamietać należy że z umiarem ale stanowczo lepiej sie nakłada niż wosk.

Wydaje mi sie ze guma nadaje sie bardziej do krótkich NIE-KRECONYCH włosów, akcentowania pazurków itd... A kręcone włosy to bardziej sklei (w końcu to GUMA) Wybierz lepiej wosk albo piankę, po co chodzić z potarganą czupryna niczym strach na wróble:) Ale oczywiście moge sie mylić :P

Gość mam bardzo krecone wlosy
pianka nivea do kreconych jest swiena, bo nie obciaza wlosow, a mam je dosyc cienkie i miekkie. wosk sprawdzalam - fatalny do tego tyu wlosow. guma, ktora polecalam jest b.dobra. probowalam jeszcze gume joanny. tez polecam, choc osis to osis:)

Gość madziara_com
ja mam dlugie krecone wlosy i guma nadaje sie idealnie .uzywam takiej z joanny wklepuje ja na mokre badz wilgotne wlosy ;)

Gość ewelinka22
Ja mam włosy cienkie, proste, obcięte tak do ucha, raczej ciężkie, chciałabym, żeby mi tak maxymalnie stały z tyłu. Czy taka guma dałaby radę je utrzymać? Myślę o tej Wella "Plastik elastik Shock Waves" lub ewentualnie (!!!) z Joanny...Doradźcie!

Gość Manilaaa
ja kupilam sobie dzis gume firmy "krzak" w lidlu, nie bylam przekonana, ale w koncu nalozylam ja na wlosy, nie byly pierwszej swiezosci i pieknie uniosla mi wlosy do gory, dodala im objetosci, a mam krecone wlosy, ale nie chca sie nigdy podniesc do gory, moze wiec warto sprobowac:)

Gość ewelinka22
Kurcze, same posiadaczki loczków (zazdroszczę!) tu zaglądają :( Mnie dawno temu (jak ten produkt dopiero się pojawił na rynku) fryzjerka robiła włoski na gumę i pamiętam, że była super-piękny zapach, włosy trzymały się nawet na drugi dzień, ale wtedy miałam króciutkie... :(