Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwiaaa27

noworodek 6tyg karmiony piersia-co ile kupka?

Polecane posty

Gość sylwiaaa27

u nas nie było juz 4 dni:(

Gość aaaaaaaaaass
to fajnie, smrodu nie ma

hey:) Z tego co pamietam na poczatku to przy kazdym karmieniu byla:)potem juz coraz rzadziej.Ale jesli jest jak piszesz to znaczy ze cos jest nie tak.Moze zadzwon do swojego lekarza i zapytaj zamiast sie martwic.Jeszcze wszystko zalezy od tego jak czuje sie bobas?

ojej bo u mnie noworodek prawie po każdym posiłku. Ale wiem ze są dzieci które robią raz na tydzień. U nas jak nie bylo dawałam 10 kropel Espumisanu dla dzieci na wzdęcia i kolki, zawsze działało.Na twoim miejscu poszłabym po poradę do pediatry

Gość sylwiaaa27
synek jest troszke marudny pozatym ok

Jesli go nie boli brzuszek to nic sie nie dzieje,niektore dzieci tak maja.Szwagierki synek tez karmiony wylacznie piersia robil kupke co tydzien, oczywiscie dobrze sie czul,nie bolal go brzuszek nie mial wzdec ani kolek.Pediatra mowila ze mleko matki jest lekkostrawne ize niemowle moze wchlonac calo jego zawartosc bez zadnych resztek......spytaj sie zreszta waszego pediatry,niech zbada synka czy z jego brzuszkiem wszystko w porzadku.A moje dziewczyny to mialy kupke po kazdym karmieniu............ http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/947219fe1fd1ba43.html

o ile brzuszek jest miekki i synek czuje sie dobrze,to wszystko jest ok. jesli karmisz tylko i wylacznie piersia,to nie ma reguly co ile powinna byc kupka.moze byc 10 razy dziennie,a moze byc nawet raz na dwa tygodnie!

Gość szwedzia
Ja też karmię piersią i własnie po 6 tyg moja malutka też zaczęła robić kupkę raz na tydzięń.Tak moze być w przypadku karmienia piersią,bo pokarm matki jest bezresztkowy i widocznie dzidzia wszystko wchłania.Jeżeli w 8 dniu nie zrobi to powinnaś jej załozyć czopek glicerynowy dla dzieci.Tak mi zaleciła pediatra!!!!!

Gość dziecko karmione piersią
moze oddawać stolec raz w tygodniu i nie jest to choroba!!!

Gość oj moj maluch
robil 15 razy na dobe po kazdym jedzonku..a jadl duuuzo! tak do 3 mca..

Gość ter
sama powinna pić dużo wody mineralnej, żeby pokarm był rzadszy, a dziecku daj do picia koper