Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maszaaa

jak sie zabezpieczac??

Polecane posty

Gość maszaaa

witam wszystkich! przez dluzszy czas nie mialam partnera w tej chwili spotykam sie z kims i chcialabym rozpoczac wspolzycie nie wiem jednak jak mam sie zabezpieczyc. kilka lat temu bralam tabletki antykoncepcyjne chyba 4 rodzaje i po kazdych zle sie czulam caly czas bylo mi niedobrze. uwazam jednak ze to jest najlepsza metoda antykoncepcyjna nie wiem co zrobic wciaz sie zastanawiam myslalam tez o plastrach chcialabym uprawiac seks i miec komfort psychiczny a wiadomo jak to jest z gumkami. bardzo prosze o jakies rady czy sprobowac kolejnych tabletek i dalej sie truc czy plastry juz nie wiem sama prosze o pomoc z gory dziekuje pozdrawiam

Gość 19 latka
Nowy partner i odrazu seks? hm ja radze po 1 prezerwatywe bo to nie staly partner.. jak narazie potem zobaczysz mozesz razem uzyc z globulkami albo z zelem plemnikobojczym mysle ze bedzie lepszy bo sie tak nie pieni.. Tak szczerze to wybralabym gumke i tabletki..

mówiąc że \"w tej chwili spotykam się z kimś\" autorka nie musiała mieć na myśli \"nowy kolega to do łóżeczka\" :o możliwe że spotyka się z nim dłużej :) a co do tabletek jako \"najlepszej metody antykoncepcyjnej\" - skoro się źle po nich czułam, to nie wiem, czemu mówisz, że najlepsza ;) to że daje największą pewność to jedno, zdrowie to co innego. możesz spróbować plastrów, ale to przecież to samo, co tabletki, tylko układu pokarmowego nie obciążają - więc jeśli xłe samopoczucie po tabletkach to żołądek/jelita i wątroba, to plastry mogą okazać się super, ale jeśli zerowe libido, migreny, paskudna cera... to może po plastrach być przecież tak samo.

Gość 19 latka
nom ok.. jestem młoda ale ze tak powiem starej daty :)

Gość ja uzywam
prezerwatyw, bralam tabletki wczesniej ale dostalam od nich celulitu i wogole ie za bardzo mi sie podobalo faszerowanie sie chemia, przyzwyczalilismy sie po jakims czasie i tera jest ok

Gość maszaaa
dziekuje Wam za opinie tabletki antykoncepcyjne uwazam za najlepsza metode ze wzgledu na komfort psychiczny po tabletkach jednak caly czas chcialo mi sie wymiotowac jakies zawroty glowy i obawiam sie ze po plastrach moge miec to samo dlatego boje sie zwlaszcza ze nie sa zbyt tanie a fakt moj mezczyzna jest kims powaznym dla mnie to nie jest absolutnie ktos tylko do lozka byc moze tak to zabrzmialo takze musialam to sprostowac;))

Gość 19 latka
:) To sprobuj innych tabletek.. jakie brałaś?? ja biore Microgynon21 :) i sa okk..

Gość maszaaa
diane, cilest, logest, microgynon i cos na r nie pamietam;) troche tego bylo w sumie trwalo to przez ok 1,5 roku

Gość 19 latka
uuuuuuuuuuuu przez taki krotki czas.. jezeli chcesz sie czuc bezpiecznie to sprobuj jeszcze innych.. odpocznij troszke bo moim zdaniem w tak krotkim czasie w organizmie sie pewnie pomieszało :) mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi..

Gość maszaaa
wiem ze moj organizm zwariowal po tym wszystkim doprowadzalam go do porzadku przez jakies 2 lata i teraz wszystko gra a mialam mnostwo problemow kobiecych:/ no ale jednak chcialabym sprobowac moze jeszcze jakis innym moze znasz jakies tabletki o malej zawartosci hormonow jakie moglabys polecic???

Gość 19 latka
Wiesz ja nie jestem az tak obeznana:) stosowałam tylko jedne i do tej pory je biore.. akurat sa ok.. no.. ja mysle ze Gin powinna Ci jakies polecic:) 3maj sie glowa do Gory bedzie oki :)

Gość maszaaa
dziekuje za rady:) Ty rowniez sie 3maj pozdrufffka