Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość topsheep /przeniesienie/

Kto miał coś takiego?

Polecane posty

Gość topsheep /przeniesienie/

[09.10] 12:12 topsheep HEj! w ciągu ostatniego rou żyłam w przeświadczeniu, że nabawiłam sie potwornej alergii( puchnięcie, łzawienie i takie sprawy)ale okazało się, że mam bardzo chore zatoki. Poszłam z głupim rentgenem zatok do laryngologa, a ona po zerknieciu na zdjecie spytała od razu czy decyduje się na operacje. Oczywiście odmówiłam, ale ona zapowiedziała, że i tak mnie to na pewno czeka i wróce do niej prędzej czy późniiej. Mam miec przecinane dziąsło od środka i czyszczone zatoki. Pytam kto yak miał, czy to boli, ile trwa rekonwalestencja po zabiegu. Prosze o odpowiedź, bo mam traume na punkcie szpitali, i najchętniej uciekam z takich miejsc( wiązę sie to m.in z ciężką chorobą mojej mamy i tak naprawdę częstymi wizytami i historiami ludzi naprawdę cierpiących). Pozdrawiam wszystkich chorowitych i tych zdrowszych [09.10] 17:26 topsheep no nie uwierzę że taki ewenement medyczny ze mnie, piszcie, piszcie, piszcie.......... [09.10] 17:31 Taki_Pan Nie boli bo masz to robione pod narkozą, czyli nic nie czujesz. Pobyt w szpitalu 4-5 dni , o ile nic się nie wda -a to nigdy nie wiadomo Rekonwalescencja -do miesiaca, ale pamiętaj, ze to paskudztwo lubi się odnawiać i naprawdę trzeba o siebie dbać. Nie myć rano glowy, nakładać czapkę itp. Powodzenia ........ [31.10] 20:50 zap2 ja proponuję kupować książki i czytać pod lampką nocną z żarówką o mocy 100W ze zwierciadłem i matowym szkłem. Podobna do promiennikowej jednak nie daje dużo ciepła, a więcej światła . Po kilku powoieściach czytanych godzinkę dziennie zatoki wysuszą się i nie trzeba będzie żadnych zabiegów przechodzić. mnie to dopadło bo chodziłem bez czapki rżnąc kawalera. Z prześwietlenia tak mi wyszło. Moja dziewczyna się na mnie pogniewała a ja obraziłem się na cały świat i zaszyłem się z moimi książkami. Dzięki nim wyleczyłem się i nie mam nawrotów.(chodzę w czapce jak jest chłodno i noszę kalesony i wełniane skarpetki) To wszystko odkryłem po latach, jak kupiłem inną książkę,, Praniczne uzdrawianie kolorami" Wówczas skojarzyłem fakty ale już byłem zdrów i mój lekarz laryngolog nie mógł uwierzyć że mu się wywinąłem. A i jeszce jedno. Żarówka świeciła mi częściowo na twarz a siadałem raz z jednej raz z drugiej strony lampy i oświetlałem obydwie połowy twarzy, robiłem to niechcący nieświadom, że leczę swoje zatoki. Dodam, że moja dziewczyna wróciła do mnie i jesteśmy małżeństwem. I jak się teraz gniewa to znak, że muszę poczytać a nie żądać rozwodu. Ktoś czuwa nad nami, nie gniewajmy się bo może tego nam trzeba? [31.10] 21:17 bleble bahys ja tez mam chore ( bardzo bardzo bardzo) zatoki , nie wspominając juz o uzaleznieniu od kropli do nosa( juz ponad 3 lata:/ do lekarza nie pojde bo sie bi=oje a pozatym to i tak nic nie da. [01.11] 00:13 antyglobalista Nie idź na operację bo Ci coś spierdolą i będziesz cierpieć jeszcze bardziej. Ja kiedyś często chorowałem na gardło, bo jak byłem mały lekarka przyzwyczaiła mnie do antybiotyków i potem nic mi już nie pomagało. Jak się raz odzwyczaiłem od nich w 1998 i zacząłem stosować bardziej domowe metody tak od tamtego czasu ich nie biorę i żyję. A też mnie straszyli operacją - migdałków, bo rzekomo za bardzo się rozrosły i łapią infekcje. Nie wyciąłem a teraz i tak nie przeziębiam się częściej jak 2 razy w roku. Grunt to pozytywne myślenie. Idź do innych lekarzy, zobacz co oni Ci powiedzą, może zaproponują inne leczenie. POWODZENIA!!! [22.12] 17:18 Goska0007 ja chyba tez mam problem z zatoami-z nikad-bo wczesniej nie mialalm zadnych problemow z zatokami...Zaczelo sie jakis tydzien temu...taka woda z nosa-a dokladnie z jednej tylko dziurki-pomyslalam ze troche to dziwne-ale jest zima wiec myslalam ze bierze mnie normalne przeziebienie...ale bylo coraz gorzej ta woda zapchala mi totalnie nos-porobily sie takie twarde strupy. ktorych nie moge usunac-nie bede przeciez stale dlubac w nosie...! Lekarz powiedzial ze to zatoki dal mi anybiotyki i jakis srej do nosa...biore juz trzeci dzien ale jest tak samo... czy ktos mial cos takiego i po jakim czasie anybiotylki zaczynaja dzialac...i czy macie cos co rozpuszcza te strupki w nosie-jedna strona nosa jest spuchnieta i strasznie twarda-tez tak kiedykolwiek mieliscie???? [22.12] 17:39 mój kolega miał lata całe biegał zimą bez czapki. w największe mrozy chodził rozchełstany i w przykrótkiej kurteczce... siadł na fotelu u chirurga, chirurg przeciął mu sklapelem dziąsło, ropa z krwią spłynęła, ryjek mu spuchł aż się zrobił kwadratowy... nie leżał w szpitalu. po zabiegu wysłali go do domu. po tygodniu już wyglądał normalnie. teraz zawsze chodzi w czapie. [10.09] 21:34 picciola (picciola@op.pl) mam ten sam problem z zatokami chca mnie operowac ale mieszkam we wloszech i nie mam dokumentow czy ktos wie jak zrobic odpowiednie papiery? oczy mi tak puchna ze nic nie widze. nie wiem co robic. pomozcie...

Gość Ale fajno masz