Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esther18

guz przy uchu, ból żuchwy, co to moze byc?

Polecane posty

Gość esther18

nie wiem co mi jest ale wczoraj wyskoczyl mi przy prawym uchu guz, ktory przy dotknieciu strasznie boli, do tego mam jescze poi tej samej stronie na wysokosci zuchwy, dodam ze boli mnie cala szczeka, jutro ide do lekarza, ale boje sie bo nie mam pojecia co to jest (czy to moze miec zwiazek z tylozgryzem?

Gość życzliwa forumowiczka
Moze zapalenie stawu żuchwowego albo węzłow chłonnych. Albo ŚWINKA co zdarza się i dorosłym wbrew pozorom. Idź do lekarza i życzę zdrówka :)

Gość esther18
a myslisz ze to nie bedzie takie powazne? mam 18 lat wiec raczej nic powaznego prawda? ale do jakiego lekarza sie wybrac, zamierzam isc do dentysty i ortodonty bo skoro to od zebow to cos powiedza prawda?

Gość taka taka taka
To na pewno wezly chlonne, nie panikuj. Przeziebilas sie po prostu i tyle. Zauwazylam, ze strasznie duzo histeryczek na tym forum :o

Spokojnie :) Na pewno nic złego. Ja bym chyba od razu poszła do internisty, bo gdyby to było od zęba, to bolałaby cię jama ustna, no i raczej nie miałabyś guza. Jakoś dziwnie wyglada mi to na swinkę.

Gość esther18
ale ja nie mam goraczki, na swinke sie sczepilam wiec to raczej nie to a poza tym czuje sie dobrze i nic mnie nie boli (poza szczeka)

jeśli się tłucze po tobie jakaś infekcja to węzły chłonne pierwsze reaguja. Być może (czego ci oczywiscie nie życzę) jutro bedziesz chora i z temp. A może guz zniknie, nie martw się. Ja wiele razy miałam powiekszone węzły - akurat pod żuchwa.... nawet nie wiem dlaczego.

A ja mowie, ze to zwyczajnie wezel. Skad wiem? Bo moj maz tak ma dosyc czesto :) Nie ma przytym goraczki, nic innego go nie boli i ma identyczne objawy jak ty. Nie martw sie, to nic takiego i przechodzi samo, ale dla wlasnego spokoj mozesz wybrac sie do lekarza, chociaz osobiscie wydaje mi sie to niekonieczne.

Gość esther18
kurcze coraz gorzej sie czuje i pewnie to jest ta swinka albo angina :( echh