Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesołe jest życie staruszki

jak to jest z zasiłkiem wychowawczym na urlopie wychowawczym???

Polecane posty

Cześc mam pytanie, od października wybieram sie na rak na urlop wychowawczy. Pracuję w firmie państwowej i mam umowę na czas nieokreslony czy z tytułu urlopu wychowaczego prysługuje mi zasiłek wychowawczy????

aha prauje w tej firmie 8 lat, może mi ktos udzielić informacji???

Gość szwedzia
poszukaj w tematach bo ja własnie sie dowiedziałam o co chodzi jak nie znajdziesz to ci napiszę

hmmm link nie działa Szwedzia help napisz bo jakoś nie moge znaleźc nic co pasuje do mojej sytuacji :-)

Gość szwedzia
odszukaj topik z 11.09 godz. 17.03 tam dziewczyny mi udzieliły parę informacji

:-( link nie działa a tego topiku nie moge namierzyć buuuuuu

aby otrzymać dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu opieki nad dzieckiem (400 zł) nie możesz przekroczyć kryterium dochodowego do zasiłku rodzinnego (chyba 504 zł)

Gość szwedzia
mam trochę czasu to ci napisze co powiedziały mi dziewczyny ; urlop wychoawczy trwa trzy lata z czego tylko dwa mogą być płatne o ile nie przekraczasz kryterium dochodowego czyli te 504 zł na osobę.W zakładzie pracy składasz podanie o urlop wychowawczy,potem możesz sie starać o zasiłek wychowawczy ; bierzesz z urzędu skarbowego zaswiadczenie o dochodach i udajesz sie do mops i tam wypełniasz wniosek;WAŻNE!!!!w rubryce dochód utracony wpisujesz swój dochód i wówczas wasze dochody maleją i to dzieli sie na członków rodziny i od tego zalęży czy otrzymasz zasiłek czy też nie!!!!!!!! wtedy możesz być na urlopie wuchowawczym płatnym lub też bezpłatnym Ja dopiero będe to załatwiać wiec też dokładnie nie wiem ale mniej wiecej to tak wyglada!!!!!

szwedzia hmm, brzmi zachcająco ale jak mąz masz wyższe dochody? to nie bierze sie tego dochodu??, aha czy ten dochód utracony dzielisie na mnie i męża czy też i dziecko sie wlicza?

Gość szwedzia
dochód utracony jest tej osoby która idzie na urlop wychowawczy a to co zostaje dzieli się na was wszystkich łącznie z dzieckiem