Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Igusia

gorzej po Clotrimazolu

Polecane posty

cytologia wyszla mi II gr ale żadnych objawów niepokojących w postaci upławów lub swędzenia nie mialam. Jednak pan dr profilaktycznie przepisał mi Clitrimazol. 6 dni kuracji zgodnie z zaleceniem i co? dzis trzeci dzien jak zakonczylam i chyba zaraz sie rozpłacze, wszystko mnie swędzi i podszczypuje, co prawda nie jest to w jakims dużym natężeniu ale chyba tak nie powinno byc!? Czy którejś tez może zrobilo sie podobnie? Niby na ulotce jest ze moze podrażniac, ale to chyba by mnie podraznilo w trakcie stosowanie a nie po??

Gość ja tez tak mammm
clotrimazol zawsze mnie podrażnia

Gość Iza..
kurcze,mnie zawsze pomagał.Moje kolezanki tez czasem go uzywaly i bylo ok.Idz czym predzej do lekarza, moze to jakas reakcja uczuleniowa.Moim zdaniem tymczasem mozesz sobie zrobic nasiadowke z rumianku albo kupic tantum rosa, on tez lagodzi podraznienia i male infekcje. Powodzenia

a długo u Ciebie utrzymuje sie ten stan podrażnienie, można go jakos złagodzić?

no własnie taki maialm plan zeby sie potraktowac tantum rosa, dzięki Iza :) To uczucie jest okropne :(

ostatnia dawkę zaaplikowałam w sobote więc juz jest odstawiony. W trakcie stosowanie nie mialam tego \"podrażnienie\". A ta maścia to można posmarowac wejscie do pochwy? Nawet kupiłam do mycia Lactacyd. No własnie a może to od tego??

Na pewno nie po Lactacydzie :) Nie sądzę przynajmniej ;) Tak, posmaruj maścia witaminową - mi też Clotrimazol podrażnia i zawsze \"po\" (na drugi dzień) maść witamin.

dzięi Katarina :) Maść witaminową tez mam w domu wiec po powrocie z pracy działam i może jeszcze zastosuje Lactovaginal. I tez nie sądzę zeby mnie podraznilo po Lactcydzie. Jestes wielka i mam nadzieje ze Twoja kuracja zadziala i przestane sie niecierplwie krecic na krzesle w pracy :D:D:D

o rany ja tez tak mam. Dzis 4 dzien po odstawieniu czyli podobnie do Ciebie Igusia tylko ze u mnie z dnia na dzien sie nasila a skoro by to bylo podrażnienie to powinno juz ustępowac. Ja tez sie zastosuje do Twoich rad Katarina moze i mi pomoże :)

Lactovaginal na pewno trochę złagodzi :) Ja tez miewam problemy po Clotrimazolu (szczypanie, pieczenie) i maść witaminowa mi zawsze pomagała (2 razy na noc i po problemie :) ) Mam nadzieję, że i Wam pomoże. Jak nie to chyba wizyta u ginka - jakies globulki na receptę :)

no to ja tez dzis działam: Tantum rosa do podmycia, Lavtovaginal do środka i masc wit na zewnatrz jak taka kuracja przez 2 dni nie pomoze to ide do gina niech przepisuje cos na złagodzenie :) Mam nadzieje ze szlag mnie nie trafi od terapii na złagodzenie :D:D:D

Powodzenie sie przyda :) Katarina jak wszytsko zadziala zostajesz naszym Kafeteryjnym lekarzem :D:D:D

Gość ewqa2
Skoro nic Cie nie szczypalo,nie mialas uplawow itp. to po jasna cholere lekarz zalecil Clotrimazolum? Zaburzyl Ci on prawidlowa mikroflore pochwy no i stad proble Mozliwe jest rowniez uczulenie na Lakcatyd ,ja tez kiedys od niego sie drapalam,ze szok. Odstaw ten lek i mydlo, myj sie sama woda i jezeli nie przejdzie idz na badania, zmien lekarza.

Gość róznie bywało
Ja kiedyś miałam dobre wyniki, ale poprosiłam o Clotrimazolum, bo przed samą miesiączką coś mi dokuczało a potem mijało. Lekarz pokręcił nosem, ale przepisał. Po wzięciu opakowania okazało się, że dostałam koszmarnej grzybicy. Lekarz wyjaśnił mi, że czasami grzybica ma przebieg ukryty i dopiero leki spowodowały, że pokazały się objawy. Po Nystatynie przeszło.

Gość Zamiast prosic lekarza
o lek trzeba bylo poprosic o wymaz,lekarz tez nie bez zarzutu-powinien bez prosby zrobic badanie a potem leczyc.

dzięki dziewczyny za wszystkie porady :) jesteściekochane ze mi odpowiedziałyście. Na noc zastsowałam tatntum rosa i dzis jest troszke lepiej, ale gdyby cos znowu zaczelo mi dokuczac to mam jeszcze w domku Macmiror czyli cos z nystatyna to moge sie poratowac. dzięi jeszcze raz i obyśmy miałytakich zmartwień jak najmniej :)

Gość Erlebnis
mnie zawsze przemijająco wszystko piecze po Clotrimazolu. to normalne.