Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inka232

JAKI PREZENT KUPI NA WESELE????????

Polecane posty

Gość inka232

w sobote idziemy na wesele do mojego narzeczonego kolegi... kolega z ktorym nie utrzymywal od 2lat kontaktu:) mielismy dac koperte ale brat mojego z dziewczyna chca zebysmy we 4zlozyli sie i kupili preznet!!!!!!!!co mozna kupic tak za 300-400z?????????

Gość do mojego narzeczonego kolegi
weź mnie nie osłabiaj :P

Gość inka232
no jak nie chcesz sie wypowiadac to po co tu jestes?;]

Gość zalamka na maxa...
maszyne do pieczenia chleba (dostalismy w zeszlym rokum, super prezent!!!!)

Gość marija
maszyna do pieczenia chleba to byłby dla mnie najbardziej nietrafiony prezent. :D wolałabym dać gotówkę. nie jestem zwolenniczką kupowania prezentów ludziom, o których mało wiem. potem okazuje się, że młodzi dostali dwa odkurzacze piorące, grill ogrodowy, czerwone koce i maszynę do pieczenia chleba a mieszkają w bloku, pokoje mają w pastelowych kolorach, nie lubią piec i gotować a na podłodze mają położony parkiet, na którym lezy dywanik metr na metr.

Gość inka232
no ja sadze to samo!!!! sama tez bym wolala dostac pieniadze..wkoncu nie wiem co maja co nie..a takie pierdoly mozna samemu kupic..kazdy gust ma inny.. ale wszyscy sie uparli zeby prezent kupic a mi sie nie chce z nimi o to klocic;/wiec sie dostosuje..ale moze uda sie taki kupic prezent ktory sie przyda...

ale np. ręczniki i pościel zawsze się przydają, tyle tylko, że lepiej się dowiedzieć jakie kolory preferują państwo młodzi i jakiego rozmiaru mają łóżko

Gość inka232
kurcze a wlasnie gadlam z dziewczyna mojego przyszlego szwagra i oni chca kupic jakas starsznie droga miske lub wazon w jakiejs galerii ! zalamka;/

toster i czajnik z jednej lini, np. philipsa, zestaw nozy ( jakies lepsze, np. berghoffa), lub ladny bukiet, z cukierkow, kilka sztucznych lisci, a jako kwiatki dwudziestki, 50 i setki pozawijane, zrobione w harmonijki, poukladane jak kwiatki, my taki dostalismy w dniu slubu, i do tego byly losy (zdrapki) tez powpinane. ciezko powiedziec, bo nie wiecie co dadza inni, nie znacie tez az tak dobrze pary mlodej. a moze kosz piknikowy, tez dostalismy, wiknikowy kosz piknikowy, w srodku ze sztuccami, serwetkami, przypietymi 4 talerzami, taki owalny. Bardzo praktyczny przy wypadach nad wode.. lub w gory

Gość inka232
ja to bym wolala dac pieniazki ale jelsi oni wybiora jakies prezenty wykretne to porazka:( a ze srednio mi zalezy to klocic sie nie bede;)

Gość marija
Kupicie wazon nowoczesny a oni mają mieszkanie w stylu rustykalnym. Kupicie coś w stylu noir a oni może mają żółto-pomarańczowe wesołe pokoje... Potem taki wazon wędruje z mieszkania do mieszkania... Prezenty, które są elementem wystroju powinny być bardzo uważnie dobierane do pomieszczenia.

Gość marija
Chyba najlepiej będzie kupić coś do kuchni. Jak się prezent zdubluje lub nie spodoba, to trudno, ale przynajmniej nie będą mieli presji, że ma toto stać na środku chałupy.;) PS Do mojej błękitno-biało-pomarańczowej kuchni dostałam kiedyś brązowy ekspres do kawy. Komponuje się z resztą, jak kupa z klombem. Innego nie mam i zawsze są inne wydatki, więc korzystam z tego, ale nie lubię go z całego serca.;)

Gość zalamka na maxa...
Dlaczego wam taki pomysl nie pasuje???Ja tam sie cieszylam, ze dostalismy i prezenty i kase. Nie jestesmy sepami, ktorzy nastawiali sie na zwrot kosztow wesela (ktore notabene robilismy sobie sami) wiec nam bardzo wielka radosc sprawila maszyna do pieczenia chleba i odkad ja mamy moje szczescie wypieka rozne chlebki i nigdy nie kupujemy chleba w sklepie:D

Gość marija
Przypomniało mi się jeszcze, że widziałam kiedyś piękny ogromny kosz, w którym były dwa puszyste szlafroki, ładny koszyczek z mydłem, szczoteczką do paznokci, mydelniczką i inną "bizuterią łazienkową" oraz kompet ręczników. Tylko, że tu też jest problem czy traficie z kolorem.

Gość marija
Nie jestem sępem.:o Po prostu pieczywo kupuję w piekarni; nie chciałoby mi się tym zajmować. Poza tym nie wiem gdzie bym takie ustrojstwo wcisnęła w mojej małej kuchni.

Gość maxa...
Ale ja nie napisalam, ze ty czy ktos jest sepem, tylko napisalam o nas! Poza tym tak na marginesie wkurza mnie jak mlodzi nastawiaja sie na kase i wrecz "zycza sobie" pieniadze, ale to juz topik na inna dyskusje.

Gość inka232
no ja osobiscie wolalabym dostac pieniadze.. no bo jeslii kupuja prezent to moga przeciez tak samo dac koperte.. a wkoncu to mniej klopotow;)a prezenty zazwyczaj sa nietrafione;/ zobaczymy co wybierzemy jutro:]

Gość aboabo
a ile się teraz daje kasy na wesele (kumpeli)? tzn raczej taki obiad plus nocleg po ślubie cywilnym?

Gość aboabo
i czy świadkowa-koleżanka powinna dać więcej niż zwykły gość-koleżanka?

Gość papapapapapapaapapapapapa
a ja mysle ze dobrym sposobem sa listy prezentow tego co potrzebuja mlodzi. potem przynajmniej nie ma problemu

Gość aboabo
no niestety... chcą kasę

Gość agatakkk
Ja bym w ogole nie szla na to wesele. niecierpie takich imprez i omijam szerokim lukiem :)