Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werka1989

słyszałyście o europanto??...pomocy....ktoś kto umie jakiś język niech wchodziP

Polecane posty

Gość werka1989

Z góry przepraszam że ten temat znalazł się w tej kategorii ale tu mnie może ktoś wysłucha....no więc moja kochana pani z języka niemieckiego (jestem w liceum) postanowiła nam zrobić lekcję o języku europanto (mieszanka wszystkich eurpejskich języków, zero gramatyki, bardzo kreatywny, stworzoy przez niejakiego Diego Mariani, hiszpana jak podejrzewam) niestety na tym kończą się zalety owego języka....mam do przetłumaczenia bowiem tekst w tym oto języku który zaraz zamieszczę, niestety nie umiem sobie poradzić bo większość to hiszpański...... Toto et little sorella Die Mutter of Toto lui demande to go shopping y lui donne una liste de things zu kaufen. Seine mamma le dice auch:"Nimm tua litle sorella mit!" Toto geht in das magasin, kauft todas things, aber quando er herauskommt, seine little sorella falls dans un Loch y disappears. Quando Toto arrive at home, seine Mutti le dice:"Wo ist ta little sorella?" Toto answers:"Elle est dans un Loch gefallen." "Aber por que(nad e kreska) du hast her nicht helped to sortir?", dice la mother. "Porque it was not aufgesschrieben sur la liste!", answers Toto.

Gość esperanto
a nie eurepanto:/

Gość werka1989
właśnie że europanto a nie esperanto ....esperanto to jest zupełnie coś innego....:P

Gość dla mnie bomba - sprobuje
choc sie z tym pierwszy raz spotykam. a zmam tylko angielski i rosyjski mama Tota wyslala go po zakupy i dala mu liste rzeczy do kupienia , mama powiedziala tez, Wez zer soba mala siostrzyczke Toto poszedl do sklepu, kupil rzeczy ale ..costam) jesgp soostrzyczka zaginela kiedy wtrocil do domu mama powiedziala: A gdzie mala siostrzyczka. toto odpowiedzial : (...nie wiem co to Loch) Ale czemu nie pomogles jej stad wjsc?(?) powidziala mama Bo jej nie mialem zapisanej na liscie odpowiedzial Toto

Gość werka1989
serdeczne dzięki życie mi ratujesz!!!!!

Gość dla mnie bomba - sprobuje
ale tam chyba nie ma hiszpanskiego , raczej wloski - ja w kazdym razie hiszpamnskiego nie znam. Jak sprawdzisz co to Loch ( moze po niemiecku) to wykapujesz z reszta.(ta siostrzyczka chyba tam sie zapodziala)

Gość werka1989
ja szczerze mówiąc nie rozróżniam włoskiego od hiszpańskiego :D Jeszcze raz dziękuję za ten tekst:D

Gość jajajajajajajaja
loch to dziura aber quando er herauskommt ...- ale jak tylko wyszedl, jego mala siostrzyczka wpadla do dziury i zniknela

Gość podejme sie hehe
zamiescilam swoja wersje na Twoim drugim topiku :) Loch to pewnie jezioro :)

Gość jesst pare słów po francusku
fajne to :)

Gość jesst pare słów po francusku
lui demande - poprosiła go (kazała mu) Elle est dans un - ona jest w... sortir - wyjść