Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

realistka71

Czy wsystkie podklady niszcza cere? jak to jest?

Polecane posty

Hej Wam wszystkim:) Jestem jeszcze mloda (mam 16 lat) i ostatnio dosyc czesto uzywam podkladu ale boje sie o swoja cere w przyszlosci. Jak myslicie czy nawet te lekkie podklady (typu nivea visage young) niszcza cere? i jak jest z pudrami prasowanymi itp? pozdrawiam

Gość wszystkie
ale pewnie usłyszysz tutaj informacje, ze wcale nie i ze tylko te tanie, ale mnie wystarczy porównac cere mojej mamy, która przez całe zycie unikała podkładu z cera dziewczyn 30 letnich uzywających tych "dobrych" podkładów

Gość wszystkie
a moja mama ma 55 lat

Gość ae
Bzdura. Podkłady mogą co najwyżej pogarszać kondycję cery trądzikowej. Popatrz jak wyglądają takie panie w chustkach na głowie, można je zobaczyć na przystankach podmiejskich autobusów. One na pewno nie używały nigdy podkładów.

Gość zatykają pory
i skóra nie oddycha, ja nie uzywam i cery mozna mi pozazdroscic:P

hmm no to juz sama nie wiem, ja staram sie uzywam tych lekkich podkladow ale i tak sie boje ze kiedys moge miec cere nie zabardzo...

Gość gorączka złota
niewiem jak to jest u innych, ja jestem po 40, i uzywałam podkładu juz w szkole średniej, maskowałam nim , tak mi się wtedy wydawało , mój straszny kompleks piegi. Tak sie przyzwyczaiłam, ze stosuje do dzis, chociaz kompleksu juz nie mam. Kiedys te podkłady były napewno duzo gorszej jakości, a i tak cerę mam bardzo dobrą. Moze to wynikac tez z faktu, ze do tej pory jest mieszana, więc moze to tez ma wpływ. Mam lepsza cere od niejednej znajomej w moim wieku, które praktycznie nie maluja sie wcale. Takze reguł nie ma, a maznieta twarz podkładem, tusz n a rzesach i pomadka na ustach, daje efekt zadbania.

Gość efekt zadbania
daje tez czysta i naturalna skóra bez podkładu, tusz na rzęsach i bezbarwna pomadka, nie trzeba być umalowanym, żeby być zadbanym, to głupi mit na który daje się naciagnąć bardzo duzo kobiet

Gość novinkamalinka
a czy Puder Prasowany badz syPki jest gorszy od fluidu/Podkładu w Płynie