Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona faktem

przewrazliwiona na punkcie ciała

Polecane posty

witam, mam koleżankę. Bardzo ładna dziewczyna, generalnie laska, zgrabna może miejscami nawet zbyt chuda. Chciałabym jej pomoc, poniewaz jest bardzo mocno przewrazliwiona na punkcie swojego ciala, kilogramów, tuszy. wczoraj kolega w żartach powiedział,że jest gruba a ona z płaczem uciekła do łazienki i zwróciła zjedzony wcześniej obiad. jak mogę pomóc jej w akceptacji siebie? żal mi jej bo to świetna dziewczyna

proszę pomóżcie, mi. może podopowiecie chociaż co mamy jej mówić, żeby ją podnieść na duchu

Jeżeli atrakcyjna dziewczyna sie tak zachowuje, to musi mieć powód, że czuje się niedowartościowana. Pogadajcie z nią z czego to wynika. Może wtedy będziecie mogli lepiej jej pomóc. Takie zachowanie nie wynika samo z siebie, tylko ma głębsze podłoże.

wiem, i wlaśnie dlatego szukam sposobu jak do niej dotrzeć, bo na razie nie udaje mi się to. wszystko zbywa milczeniem. nie mam nawet zadnego punktu zaczepienia, a martwie sie bardzo bo to jesdnak nie powinno tak byc

up

nadal nikt mi nic nie poradzi ? moze komus jeszcze uda sie pomoc!!

Gość hehehehehe /
nie licz na to ze ci tu pomoga tylko o pierdolach gadac umieja

Gość nie pomożesz jej
nie dasz rady. jedyne co dla niej możesz zrobić to pójść z nią do psychiatry. możesz próbować w jej obecności komplementować piersiaste, lekko zaokrąglone tancerki, aktorki, piosenkarki, ale nie gań szczupłych a tym bardziej grubych. zrób jej zdjęcie. moja koleżanka mówi, że dopiero wtedy zauwazyła, że jej deity to problem psychiczny, gdy zobaczyła własne zdjęcia, na których była bardzo chuda.

ale dlaczego ten kolega powiedział do chudej koleżanki że jest gruba??!!

ona nie jest strasznie chuda. jest szczuplutka, a on powiedzial to do niej w zartach, bo akurat zlapala za skore na brzuchu i stwierdzila,ze to tluszcz i musi bo zrzucic. to mial byc zart, a ona sie obrazila i pobiegla zwymiotowac obiad

hmmm to jest trundy problem dobrze zie wiesz onim ja nie wiedzilam ze moja najlepsza przyjaciolka malo nie wpadla w bulminie. nawet tego nie zauwazylam a miszkalyszmy przez 2 tygodnie razem. nie staraj sie rozmawiac mowiac jej ze nie jest za gruba bo i tak nie uwierzy. raczej propownowla bym proste komplementy ze wyglada dzis swietnie ze jakis ciuch jej bardzo pasuje. a swietny sposob na to to faceci ktorzy potrafia powiedziec cos dobrego. ja uwierzylam ze jestem bardzo ladna po dlugim okresie jak myslam ze jestem srednia jak jednen z facetow z ktorym bylam mowil mi komplementy przez caly czas. najgorsze sa dziweczyny wytkna ci kazda niedoskonalosc z zazdrosc czy z jakiegos innego powodu

Gość edekbezkredek
Anorektyczka!!!!!!!!!!!! Beznadziejny przypadek. Praktycznie juz jest trupem :)

ale ona je w miare normalnie, nawet pizze potrafi zjesc i jakies slodkosci. tylko jest taka przewrazliwiona :( zal mi bo to fajna kumpela i nie chce wlasnie,zeby popadla w jakies chorobsko. dlatego chce jej pomoc

up poradzcie prosze

milo :/ od 2 dni nie moge się doprosic o pomoc

ale jakiej ty pomocy oczekujesz??? co ci moga poradzic nieznani ludzie z forum??? kilka osob napisalo ci co sadzi na ten temat mamy ci dac numery do poradni?? czy co???

chodzi mi o to, zemoze ktoras z was mialam moze podobny problem i sobie z nim poradzila. a jesli poradzila to chcialabym wiedziec jak? Ewentualnie jak ja sklonic do wizyty u psychologa, bo o tym wogolenie chce slyszec. myslalam rowniez zeby porozmawiac delikatnie z jej rodzicami, zeby zwrocili uwage na jej problem, ale nie wiem czy to dobry pomysl

Gość to jest wlasnie efekt...
nic dziwnego że nawet zgrabne dziewczyny widzą u siebie tuszę, której nie mają i wyimaginowane wady własnego wyglądu, skoro zewsząd otaczają nas wizerunki kościstych dziewczyn, które stanowią \"ideał\" dzisiejszych czasów! oto efekt pracy projektantów mody, agecji reklamowych, mediów itp! dziewczyny! zaakceptujcie siebie, nie porównujcie się do narzuconych wzorców \"pięknych\" kobiet, wystarczy że zadbacie o siebie, a poczujecie się piękne we własnych ciałach!