Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

My Little One

Wrastajace wloski!!!

Polecane posty

Uzywam depilatora, ktory co prawda jest dobry, bo wloski odrastaja dopiero po jakims czasie, ale niestety - wrastaja czesto w skore, co nie wyglada bardzo estetycznie... :[ Najbardziej irrrytuje mnie okolica bikini - wyglada to strasznie! :[ Nie lubie uzywac zwyklej maszynki, bo wloski \"kalecza\" moja skore ( w okolicy bikini ) przez co mam ciagle podraznienia... Wosk jest jeszcze gorszy. Co mam zrobic, zeby wloski nie wrastaly w skore?!!? Znacie jakies sposoby?

Gość Anhela
Ja tez się bujam z tym problemem.Dziewczyny na forum dużo pisały o tym, przeczytałam wszystko ale specjalnie nic się nie dowiedziałam. Powiem Ci, jaki jest mój autorski pomysł: jest taki krem do zmiękczania naskórka, nazywa się Xerial 30 z firmy SVR. Kosztuje jakies 45 zł, ale to będzie dobrze wydana kasa. Jest jeszcze polska masc-krem, nazywa się Der...poczekaj, pójde sprawdzić, mam: Dernilan. Działa podobnie, a kosztuje jakieś 5 zł. Obydwa bardzo zmiękczają i złuszczają skóre. To jedyny sposób, jaki mi pomógł, a i tak nie do konca. Włosy nadal wrastaja, ale przynajmniej łatwiej sobie z tym radzić, bo naskórek tak mięknie, że łatwo je wydobyc na wierzch unikając tym samym stanu zapalnego. Spróbuj sobie.

Wielkie dzieki Anhela!!! :) Naprawde... Powiem szczerze, ze wrastajace wloski w okolicy bikini to moj koszmar, bo wyglada to naprawde nieestetycznie i do tego... co tu duzo gadac - wstydze sie przed Moim Mezczyzna... :( Ostatnio chcialam wygladac dla niego super-ladnie, a wyszlo na to, ze mialam pelno ran po wyrywaniu owlosienia depilatorem... Fuj... :( Dodatkowo... moze jestem glupia, ale jakos tak... wstydze sie isc do kosmetyczki na zabieg laserowy albo elektrolize... Jak to jest naprawde z tym bikini? Czy to jest tylko ta \" linia\" ktorej nie zakrywaja majtki? Bo ja najchetniej bym sie pozbyla wszyyystkiegooo co sie tylko da, zeby miec wreszcie swiety spokoj. Ale co ja mam jej powiedziec? \"Prosze mi usunac wszystko, tylko zostawic ten kawaleczek?\" No dobra, jestem moze zakompleksiona, ale taka juz sie urodzilam... :/