Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaasiaaaa

skad pewnosc, ze dzialaja?

Polecane posty

Gość aaaasiaaaa

Hej, mam pytanie. W jaki sposob mozna sprawdzic, ze tabletki na pewno dzialaja? I nie mowie tutaj o sprawdzeniu w stylu bede sie kochac codziennie i jak nie bede w ciazy to jest ok. Czy jest cos, po czym mozna sprawdzic, ze tabletki sa dla mnie ok?

każde tabletki są dla każdej dziewczyny tak samo skuteczne. niedopasowane mogą być jedynie ze względu na skutki uboczne. nie da sie sprawdzić czy tabletki działają, po prostu tak jest! działają i tyle, potwierdzeniem są miliony kobiet, które używają tej antykoncepcji i nie są w ciąży no i testy na wskaźnik perla.

Gość alek
w tym wypadku lepsze wydaja mi sie plastry, bo jak sie nawet jakims cudem odklei to od razu widac ze jest cos nie tak :)

Gość tini
dzialaja i juz tak jest nie sprawdzisz w inny sposob,zgadzam sie z wypowiedzia powyzej

Gość Mala23
Masz rację, na pewno lepsze niż tabletki, gdzie nie do końca wiesz, czy się wchłonęly czy nie, czy to, ze wypiłas troche wina nie wplynelo na ich dzialanie.. a co do dzialania hormonow, nie ma w co wątpić, to naukowo udowodnione, zapytaj lekarza :)

Gość aaaasiaaaa
to czemu kobiety zachodza w ciazę biorac tabletki??

Gość alek
bo o nich zapominaja?

Gość tini
bo zawsz jest ten 1 %

Gość tini
albo zwymiotowaly tabletke , braly antybiotyki ktore mogly oslabic dzialanie tabletek lub braly nieregularnie

Gość tini
zawsz mozesz isc do gina i zapdac mu to samo pytanie co NAM

Gość tini
autorko tego topiku jak chcesz poczytac o tym jak kobiety zaszly w cize podczas brania tabletek anty to byl taki topik przypadki zajscia w ciaze podczas brania tabletek anty!!!sa tam historie typu moja znajoma , moja sasiadka....zaszla

Gość tini
przepraszam za literowki mam nowa klawiature i nie moge sie przyzwyczaic!!!!!

Gość ja poznaje ze dzialaja...
po endometrium-szyjce macicy!!!!!jesli kobieta nie bierze hormonow endometrium ma od 10-15mm grubosci a w czqsie przyjmwania tab anty endometrium musi wynosic mniej niz 4mm -dlatego utrudnia to plemnikom zaplodnienie. wlasnie bylam u gin na usg bo czulam jakby owulacje i sie balam ze tab nie dzialaja-a ona robiac mi usg wytlumaczyla mi wszystko ze endometrium-szyjke macicy mam 2 mm i na w macicy(widac to na usg)jest taka jakby"kreseczka"i ona oznacza ze macica "spi" a jak nie ma hormonow to w macicy jest jakby (nie wiem jak to wytlumaczyc he)jakby takie w ksztalcie jajka -i jakby bylo zaplodnienie to tam zarodek sie rozwija a tak to jest puste a jak sie bierze hormony to z tego"jajka"robi sie "kreseczka". i rzeczywiscie przyszlam do domu i wyciagnelam stare usg ktore robilam pol roku temu jak tab anty jeszcze nie bralam -i poprostu wyglad macicy jest calkie inny!!!!!!wlasnie przy tab mialam kreseczke i 2mm endometrium a jak nie bralam tab to inna macice i grube endometrium

Gość ja poznaje ze dzialaja...
a dziewczyny zachodza w ciaze bo wlasnie jqakies rzeczy musialy oslabic tab. sama ostatnio przez tydz mialam lekkie rozwolnienie i dostalam plamien w polowie opakowania i poszlam do gin -i powiedzial mi ze wlasnie teraz powinnam dodatkowego zabezpieczenia uzyac bo moze byc zmniejszona skutecznosc w tym momencie. a tabletki nawet jak sa zle dobrane to dzialaja!!!!!tylko o to chodzi ze te zle dobrane powoduja skutki uboczne co dla nie ktorych dziewczyn jest nie do zniesienia jak bole piersi,brzucha, mdlosci, tycie

Gość aaaasiaaaa
dziekuje za odp. :)

Gość aaaasiaaaa
tylko nie chce isc do lekarza, zeby sprawdzic, sama jakos chcialam, ale bylam miesiac temu u lekarza, to sadze, zeby mi cos powiedzial, jakby wiedzial, ze cos nie jest tak, a przeciez wie, ze biore tabletki... mam nadzieje ...

Gość ja poznaje ze dzialaja.....
NO JA DO GIN ODRAZU ZACZELAM MOWIC ZE TAB NAPEWNO NIE DZIALAJA BO ODCZUWAM OWULACJE ITP-QA ON MI NA USG UDOWODNIL! A TO ZE PIERSI MNIE BOLA I MDLI PRZY NICH I MAM TE DZIWNE ODCZUCIA TO ZNACZY ZE MAM SKUTKI UBOCZNE I MAM ZLE DOBRANE TAB ALE ONE DZIALAJA DLATEGO ZMIENIAM NA CILEST

Gość aaaasiaaaa
a gin by mi powiedzial, ze nie widiz tej kreski, jesli mialam usg?

Gość ja poznaje ze dzialaja....
no powiedzialby -odrazu widac na usg kto przyjmuje tab nawet jakbys nic nie powiedziala. ta kreska na macicy oznacza ze macica spi-nie ma zmian nie ma jajeczkowania.no i widac po szyjce macicy -dziewczyny ktore biora anty maja szyjke macicy ponizej 4mm a te ktore nie przyjmuja anty maja 10-15mm- czyli odrazu to widac!!!!!

Gość aaaasiaaaa
czyli moge byc spokojna?