Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona auperka

wyjazd na rok

Polecane posty

Gość niedoświadczona auperka

kochane niedługo wyjeżdżam do Anglii jako aupair i mam dojechać sama do rodziny (ok.70 km) i w związku z tym muszę wziąć absolutne minimum bagażu, żeby dać radę samej!!! W związku z tym proszę powiedzcie mi z własnego doświadczenia co powinnam zabrać , co jest bardzo potrzebne, a co mniej... mam na myśli np.ręczniki..brać?:-0 i inne rzeczy... ja wiem że pytanie nie jest najmądrzejsze, ale juz sama nie wiem co powinnam pakować, może ktoś mógłby mi pomóc?

Powinnas sie zapytac tej rodziny, czy takie rzeczy, jak reczniki powinnas brac. Byc moze kazdy inaczej to organizuje, choc wszystkie osoby, lacznie ze mna, ktore jechaly - nie braly recznikow. Wez tylko najpotrzebniejsze ubrania, naprawde nieduzo. tutaj ciuchy sa dosc tanie i jako au-pairka na pewno bedzie Cie stac zeby sobie cos na miejscu kupic. Wez kosmetyki swoje, takie rzeczy, ktorych bedziesz potrzebowala do pierwszej wyplaty, (po tygodniu). Naprawde - wez tylko co bys wziela na tygodniowa wycieczke. Reszte kupisz sobie tutaj. ;) Powodzenia :) p.s. Poza tym - mozesz do nich napisac i zapytac sie, czy jest cos co powinnas ze soba zabrac. Na pewno Ci powiedza.

Gość seph
nie duzo rzeczy no fakt lepiej nie brac ja zawsze biore duzo a potem nie mam jak wrocic bo tyle sobie nakupie, w anglii naprawde nie sa drogie ciuchy, ale z drugiej strony wcale nie jest tak strasznie - kup sobie wieksza walizke na kolkach wtedy nie musisz jej nosic ze soba a jedynie ciagniesz to naprawde wygodniejsze. a mowie wieksza dlatego zeby podreczny bagaz miec maly - czyli torebke do ktorej wlozysz dokumenty itd. poruszanie sie po anglii wcale nie jest takie straszne na dworcu kupisz bilety gdzie tylko chcesz - ale lepiej posprawdzac na necie bo na dworcu sprzedadza ci bilet na najblizszy ktory odjezdza a po co masz jechac gdzies przez wszystkie miasta 4 godziny jak mozesz 2 dlatego sprawdz sobie ja jezdze takimi busami tu masz linkajesli jestes zainteresowana :) www.nationalexpress.com/ no i na necie mozna kupic tanio bo juz za 1 funta jak jest okazja :) pozrawiam

Gość jj30
tutaj..teraz....najbardziej przyda ci sie dobra kurtka na deszcz:).Nie bierz poscieli i recznikow ( w najgorszym przypadku kupisz tutaj )wez pare rzaczy ktore najbardziej lubisz i sa wygodne...i kosmetyki na poczatek...to nie koniec swiata:))