Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaaa19

CZY STUDIUJĄC ZAOCZNIE PRZYSŁUGUJE MI STYPENDIUM SOCJALNE?

Polecane posty

Gość zalamanaaa19

niestety nie dostałam sie na dzienną socjologe... zaproponowano mi studia zaoczne- lecz to wydatek 1200 zł za semestr... czy przysługuje mi stypendium, gdyż jestem z ubogiej rodziny? jeśli nie..:(-ze studiów nici

Gość veegaa
pewnie, ze tak.. udaj sie do dzialu spraw bytowych studentow.. musisz zlozyc podanie z zaswiadczeniami.. mozna sporo dostac.. ucz sie jeszcze dobrze to dostaniesz po pierwszym roku motywacyjne..

Gość zalamanaaa19
dziekuje za odpowiedź! bardzo mnie uspokoiłaś, bo już myślałam,że w tym roku moge sie pożegnać ze studiami...mam tylko prace dorywczą (sprzatanie sklepu) za które dostaje 200 zł.... w przyszłym roku moge przenieść sie na dzienne przy odpowiedniej średniej...mam nadzieje, że sie uda...dziekuje! od razu mam lepszy humor! ps. chodzi o politechnike śląską

Gość zalamanaaa19
martwiłam sie, bo nigdzie nie jest wytyczone, dla jakich studentów przysługuhe to stypendium...a studia to moje marzenie....dzieki takiemu stypendium bede miała możliwość studiowana!;)

Wyłącznie socjalne, bo naukowe z pewnością nie. Studiują studenci, a nie stypendia. O ile dobrze rozumiem Twoje pytanie, to prawidłowo sformułowane powinno brzmieć: \"Czy przysługuje mi stypendium socjalne gdy studiuję zaocznie?\" Mam nadzieję, że studia potrzebne są Ci tylko ze względów ambicjonalnych. Uchowaj nas Boże przed takimi magistrami, którzy w zawodówce dostaliby dwóję z polskiego.

Gość veegaa
naukowe oczywiscie tez.. dostawalam wiec wiem lepiej :P

Gość zalamanaaa19
o boże... :/:/:/ kto przedstawia niski poziom, ten przedstawia-brawo dla Ciebie

Poziom się reprezentuje a nie \"przedstawia\". Wytyczyć to można granice pola buraczanego Twojego tatusia. Ale ponieważ jakoś tak sympatycznie piszesz - to życzę Ci powodzenia na studiach i otrzymania stypendium 👄 I nie załamuj się już.

Gość to sie pożegnaj
bo jak kogos nie stać to nie idzie na zoaczne, tam ne przysługuje stypendium! pojebało was

Gość zalamanaaa19
naprawde? to jak jest w końcu??? czytając na stronie politechniki o pomocy finansowej dla studentów wszędzie używa sie terminu "student"...tylko w podpunkcie "stypendium mieszkaniowe"-STUDENT STUDIÓW DZIENNYCH...

Gość zalamanaaa19
veegaa 🌼 a jakie wyniki nalezy mieć, aby dostać stypendium naukowe?:D

Gość veegaa
na Uniwersytecie Łódzkim jest tak: Stypendia za wyniki w nauce - przy średniej ocen od 4,00 - 4,35 - stypendium w wysokości - 250 zł - przy średniej ocen od 4,36 - 4,70 - stypendium w wysokości - 300 zł - przy średniej ocen od 4,71 - 5,00 - stypendium w wysokości - 400 zł Stypendium socjalne: Stypendium socjalne przysługuje studentowi, w rodzinie którego dochód netto za poprzedni rok kalendarzowy na jedną osobę nie przekracza 400 zł. Stypendium socjalne przyznawane jest w wysokości: - dochód do 200 zł - stypendium w wysokości - 300 zł - dochód od 201 - 300 zł - stypendium w wysokości - 250 zł - dochód od 301 - 400 zł - stypendium w wysokości - 200 zł Stypendium na wyżywienie przysługuje studentowi, którego dochód netto za poprzedni rok kalendarzowy na jedną osobę nie przekracza 569 zł - stypendium w wysokości - 100 zł

Gość veegaa
na innych uczelniach jest pewnie podobnie :) zycze powodzenia..

Gość zalamanaaa19
dziekuje! mam nadzieje, ze na poliechnice te stypendium tez bedzie pewne;))... pozdrawiam, i dobranoc :*

Gość veegaa
na kazdej uczelni jest pewne.. tak mowi ustawa.. dobranoc..

Gość ktos inny
www.wsj.pl/cafe - WEJDZ, WYPOWIEDZ SIE, POMOZ STWORZYC IDEALNE FORUM!

przysluguja wszystkie stypendia. jesli oczywiscie wyciagniesz srednia. dyżurne chamidło forum -----> uchron nas boze przed osobami o takim zdaniu jak ty. moja bratowa otrzymywala nukowke na zaocznych. jeden problem kazda uczelnia ma okrslony budzet jaki dostanie na stypednia wiec jesli aduzo osob z dziennych dostanie stypendium to zoczni moga niedostac nie wiem dlaczego tak jest ale bratowa mila tak na jednym semestrze. u mnie na uczelni (pk) przyznaja wszystkim. zeby uzyskac stypendium socjalne trzeba zlozyc podanie w dziekanacie do spraw studenckich w okreslonym terminie i indeks w kolejnym semestrze trzeba zlozyc w okreslonym terminie. i jeszcze jedna sprawa mozesz sie przeniesc nawet po jednym semestrze.