Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dulcis

Co robic bo zwariuje!!!!

Polecane posty

Gość Dulcis

Codziennie budzac sie mam ochote tylko plakac jak patrze w lusterko :-( Po umyciu moja buzia jest okropna, nie mam juz sily codziennie sie malowac i ukrywac to co na niej jest bo zajmuje mi to ponad 30 min. Nie wiem co mam juz robic. Wasza buzia tez jest zawsze w złym stanie odrazu po umyciu?Mam twarda i chlorowana wode co bardzo wysusza mi twarz, sa na niej liczne zaczerwienienia i mnostwo malych i wiekszych czarnych kropek..a nawet dziur. Czasami jest ich tak duzo ze je wyciskam ale zostaja głebsze dziury. Nie wiem jak sie ich pozbyc. Znacie jakies preparaty na wagry?I jak sie pozbyc tych dziur?Czy masc na blizny to wyleczy? Kiedys nakladałam sam korektor ale moja twarz przypominala kolorowanke wiec teraz nakladam odrobine pudru brazujacego, to pomaga ale tam gdzie sa te dziury wygladam jak purchawka :-( Slyszalam ze jakies peelingi i maseczki wyciagajace te brudy pomoga. ale ja nie wiem jakie :-( :-(

Gość wyciskajac robisz bardzo zle
skro masz tak zla cere to przede wszystkim zrezygnuj z jej mycia(jesli wiesz, ze twoja woda w domu jest zla),Kup mleczko do demakijazu do skory wrazliwej , do tego tonik, nakladaj krem.traktuje swoja skore delikatnie, bo z tego co piszesz to nakladasz mase chemii na nia.Poza tym powiedz mi co jesz?

Gość Dulcis
Dodam ze musze uzywac pudru brazujacego :-( Mam 2 duze czerwone plamy na srodku twarzy (czesc policzkow, od nosa do polowy polika i to samo z 2 strony) takie czerwone ze wyglada to tak jakbym dopiero wyciskala sobie krostki, za to od polowy polika do ucha jestem blada i ani 1 krostki,wiec wyrownuje koloryt cery. Mam dosc takiego codziennego malowania wiec chyba zdecyduje sie na solarium tylko nie wiem kiedy i jak mam tam dojsc. Nie wyobrazam sobie ze mialabym sie nie pomalowac i wyjsc tak na miasto :-(

Gość Dulcis
Odzywiam sie zdrowo, w domu gotuje babcia. Nie nakladam duzo chemii bo wlasnie nie wiem co uzywac. Jedynie myje buzie w Soraya (takim rozowym) i rano lekko to pudruje i korektor

Gość kama2
Poradz sie kosmetyczki,a jesli to dla Ciebie za drogi interes to püojdz do dermatologa. Na pewno doradzi odpowiednie kosmetyki. Myj tez twarz woda mineralna,na pewno nie zaszkodzi!

Gość Dulcis
Dziękuje za te odpowiedzi a znacie jakies dobre peelingi i maseczki? Nie wiecie czy masc na blizny pomoze??

Gość bla ble blu
Wiem ze na kafeterii polecali taka maseczke na wagry, chyba Soraya. sciagajaca lub cos takiego. a jak nie to popytaj sie w aptece o jakies sciagajace maseczki lub peelingi. tam Ci cos doradza

Gość ja tez ja tez
tak mam do tego nalog wyciskania. Jestem zalamana strasznie zalamana :( Siedze w pracy i wycisnelam wlasnie 2 pryszcze, ale to tak, ze mam rany...nie umiem powstrzymac rak od dlubania przy buzi. Tobie polecam maseczke z glinki zielonej, dla mnie nie ma ratunku...:(

Hej :) Jeśli masz tłustą bądź mieszaną cerę to polecam Ci maseczkę Soraya z glinką- wygładzająca i zwężająca pory. Jest naprawdę świetna, w takiej niebieskiej tubie, no i jest do tego bardzo wydajna:)

Gość Rumianek polny
do mycia polecam emulsje Pchysio Gel- polecane przez dermatologów. Można zmywać za pomocą wody lub bez (co dla Ciebie jest wskazane). Do nabycia tylko w aptece...spróbuj naprawdę warto!!!!!!

Gość co -ś-ka
Wizyta u dermatologa mile widziana i to szybko bo dzioby zostana...

Gość Dulcis
Jejus dziekuje za wszystkie odpowiedzi. :-) Wyprobuje na pewno :-)

Gość co -ś-ka
Mojemu synowi dermatolog bardzo pomogl ,leki i masc juz dwa sezony stosuje i ma prawie sliczna buzke ,ale kilka dziobow zostalo ,za pozno poszedl do lekarza bo sami stosowalismy rozne kosmetyki a te dzioby mozna u kosmetyczki poprawic tyle ,ze to facet wiec sie nie przejmuje a mial na poczatku prawdziwy wysyp krost!

Ja bym proponowała tak jak któras z poprzedniczek mądrze napisała, zacząć zmywać twarz nie wodą, ale jakimś mleczkiem do makijażu i tonikiem. U mnie woda też wywołuje raczej mało fajny efekt na twarzy. Jak już musisz myć wodą, to przegotowaną, albo mineralną. poza tym bardzo polecam zieloną gilnkę najlepiej wymieszaną z oliwą z oliwek - rewelacyjnie wygładza, nawilża i jakby wycisza skórę. Tylko trzeba pamiętać żeby papką nie zaschła na twarzy. Oprócz tego możesz sobie zrobic tonik z nagietka z alantoiną i panthenolem. Parzysz nagietek i dodajesz alantoiny i panthenolu. * nagietek do kupienia w aptece, reszta składników np tu - www.mazidla.com . Alantoina działa gojąco a w większych stężeniach też złuszczająco. U mnie na takie cyrki pomogła zasypka - Alantan i olej ze słodkich migdałów. Stosuję też na noc krem babydream z alantoina i tlenkiem cynku. Krem tłustawy, ale nie zapycha a rozjaśnia twarz - no tylko trzeba dobrze rozetrzec :) co nie jest łatwe. Czasem udaje mi się wyjśc z domu bez makijażu, tak wyrównuje ten krem koloryt skóry. No i ostatnia rada - nie męczyć skóry za bardzo - nie wyciskać, broń boże solarium bo daje efekt na bardzo krótką metę, a potem jest gorzej i minimalizuj makijaż jak tylko możesz - wiem , że ciężko ale to niestety skórze nie pomaga, bo zatyka i powoduje powstanie nowych syfów. Możesz tez pić ziółka na oczyszczenie skóry np bratek.

Gość sephirot
cudna ta strona mazidla :D wielkie dzieki ze ja tu wkleilas-wlasnie weszlam i juz planuje spore zakupy i używanie wylacznie naturalnych kosmetykow:)

Gość agawanka
A co z krostkami i zaskornikami? Jak bedzie sie uzywac tylko nawilzajacych kremow i maseczek to efekt nie bedzie odwrotny?

sephirot - nie ma za co:) mi tez się podobają mazidła :) Jest jeszcze parę takich stronek ze świetnymi produktami naturalnymi, albo pół produktami jak u Lidii w mazidlach. Jeśli jesteś zainteresowana tematem naturalnych kosmetyków to wejdz sobie na topic - Natura Górą! ranking kosmetyków bez złych składników np bez SLS. To moje Biblia kosmetyki naturalnej ;) agawanka - dlatego radzę oprócz nawilżania i oczyszczanie - zewnętrznie glinka zielona a wewnętrznie zioła np. bratek

a ja uzywam under 20 anti acne przeciw trądzikowi UWAGA nie mam trądziku ale to szybko niweluje jakies pryszczyki etc.:) i zapobiega powstawaniu nowych , jak go stosowałam kiedys przez 3 tyg. 2 razy dziennie to ani jednego zaczerwienienia ;) nawet przed czy po okresie:D