Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iwona

depo-provera

Polecane posty

Mam problem ze skutkami tego zastrzyku. Po pierwszym zastrzyku zaczęłam mieć plamienia, po drugim też ale mniejsze. W listopadzie mam mieć 3 zastrzyk. Przez to plamienie mam problemy z moim partnerem. Czy ktoś ma podobne problemy?

dlaczego problemy? to jest skutek uboczny, przy tabletkach tez takie są i powinny ustępować do 3 miesiaca, nie wiem jak jest w przypadku zastrzyków.. najlepiej jakbyś przeczytała instrukcję... tam będzie napisane czy to skutek uboczny czy podstawa do zaprzestania stosowania.

jest tylko informacja, ze może występować plamienie ale brak informacji jak długo. Lekarze też sa małokonkretni. Wyjściem jest założenie spirali ale trzeba czekać

hmm to zaczekaj jeszcze trochę, weź ten kolejny zastrzyk i jeśli nie przejdzie to rzeczywiście trzeba bedzie pomyśleć o innym sposobie :) bo może okazać sie że plamienia zanikną tak jak zanikają w przypadku tabletek. w koncu i to hormony, i to hormony :)

Tak wiem, tylko, ze chyba szybciej mój parner nie wytrzyma. Właśnie tego obawiam się. Albo ja nie wytrzymam Jego pretensji. Czyli dochodzi tutaj element psychologiczny.

ale o co on ma pretensje? o to, że masz skutki uboczne po jakimś leku? przecież to nie twoja wina...

Niby nie ma pretencji ale ma to wpływ na nasze współżycie. Dochodzi do barjer z Jego i mojej strony. Do wiecznej kontroli. Mi juz trochę puszczają nerwy, jestem niepewna

no to może lepiej olej te zastrzyki, idź do lekarza i spróbuj czegos innego? bo to zamiast pomagać tylko widzę pogarsza sprawę... a co z tabletkami, brałaś już kiedyś? jeśli nie to może z nimi spróbujesz?