Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazda33

wyleczona zakrzepica a antykoncepcja

Polecane posty

Gość gwiazda33

Miałam skomplikowane powikłania po ciąży, długo leżałam i dostałam zakrzepicę. Dostałam całą serię heparyny przez ponad miesiąc plus detralex przez kilka miesięcy. W efekcie powiedziano mi, że tabletki antykoncepcyjne odpadają, wcześniej brałam Diane-35 i mi służyło bardzo. Czy któraś z was miała coś podobnego. Nie chciałabym wkładki domacicznej, ale nie wiem czy jest jakieś inne rozwiązanie?

Gość 40 letnia
a moze mirena/wkładka z hormonem/.

Gość gwiazda33
Do 40letnia:Witam, dzięki, mam mirenę od miesiąca i cały czas krwawię.Ginekolog mnie badał i mówi, że wszystko jest ok i mam sie uzbroić w cierpliwość, że to minie.

zadnych wkaldek hormonalnych i wogole nic co z hormonami, ja zachorowalam i juz sie z tego nie wylecze... tez po tabsach... a mialo byc tak pieknie. 3 lata bralam i nic i nagle z dnia na dzien dowiedzialam se ze jestem chora...

Gość lotora
Dziewczyny napisze krótko i zwięźle 1. kilka lat pracowałam jako PR-owiec dla firm farmaceutycznych w dziedzinie antykoncepcji - znam wielu znanych ginekologów i znam wiele badań i innych treści - błagam nie trujcie się ! bez naiwności proszę! 2. widziałam wiele młodych kobiet lat 22 z ciężką zakrzepicą w szpitalu, często kończy się tragicznie 3. Ja wiem, że tabletka to wygoda ! ale kłocie się codziennie w brzuch w warunkach domowych to najłagodniejszy objaw zakrzepicy pozdrawiam

Gość trola
ja tez mam zakrzepice, dziś po 3 miesiącach odstawiłam zastrzyki, zobaczymy....jak się dowiedziałam? najpierw bolały mnie nogi po całym dniu potem coraz mocniej skurcze w nocy lekkie odrętwienie, uczucie ołowianych nóg opuchlizna po locie samolotem poszłam do lekarza Usg - zakrzpica kończyn dolnych dramat! lat28

Gość jjjjjjjjjakboliiiiiiiiiiiiiii
ja biore juz dlugo tabletki.... wlasnie odstwilam zeby spr co z moimi nogami nie tak...bo od jakiegos miesiaca mam wrazenie ze jedna z nog jest zimniejsza i czuje czasem taki ucisk jakby mnie skurcz mial zlapac, poza tym nie puchna, bylam u lekarza ogolnego ale an oko mi pow ze to nic z krazeniem!!!i ze to nie od tabletek! a ginekolog kazal odstawic zobaczyc czy sie polepszy..ale ja czuje nadal tak samo wiec chyba zcazne brac dale anty, brac czy nie brac?

zrobilam przerwe ale na razie bez zmian taka dziwna jest nadal... wiec to nie od tabletek jest???? moge brac dalej????

ile sie czeka na USG dooplera??????????????