Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lacosta19

Wstydzę sie iść do ginekologa ...

Polecane posty

Gość Lacosta19

Może to głupie , mam już w końcu 19 lat i wciaż się wstydze iść do ginekologa ( nieważne czy mężczyzna czy kobieta ) ale jak bede chciała współżyć z chłopakiem to co wtedy ? Przyznam że raz już byłam , miałam infekcje i myślałam ze się zapadne pod ziemię ... Teraz mam uraz cio robić ?

Gość Gośćjaja
Poszukac kogoś zaufanego, popytać wśród koleżanek -napewno kogoś polecą. Byłam jak na razie u dwóch gnekologów i naprawde byli bardzo mili i nie mam absolutnie żadnej blokady(wizyty prywatne i w przychodni u tego samego niczym sie nie rózniły). Obym nie musiała zmieniać lekarza.

eee nie świruj :D ja mam fajnego gina, bez oporów sobie przy nim chodze nago od pasa w dół, bo wychodze z założenia że on to ma w dupie, tyle kobiet widzi codziennie że juz go to nie rusza :D wiec i ja podchdze do tego na luzie co i tobie radze ;*

Gość mMasumi
Wstyd to normalna sprawa, może Twoje koleżanki znają kogoś zaufanego, myslę, że najtrudniej jest za pierwszym razem, ja juz mam to za sobą, nie było tak źle, trafiłam na milego lekarza (faceta!!!), przeprowadzil dokladny wywiad, zbadal mnie bardzo delikatnie i bylo po wszystkim.

Gość Lacosta19
Dzięki za rady , jak byłam pierwszy raz to ten ginek jakoś tak dziwnie sie na mnie patrzył jak byłam pół naga ... może dlatego mam uraz ?

ginekolodzy podczodzą do tego profesjonalnie, ty też powinnaś rozumiem twoje obawy ale to nie chodzi przecież o sex tylko o jakiś problem natury medycznej ty jesteś chora, albo przyszłaś na badania a on chce cię wyleczyć albo coś doradzić (np wypisać recepte) i tylko tyle to lekarz a ty jesteś dla niego pacjętką.... nic więcej nie ma się co wstydzić

Gość Lacosta19
Dziewczyny to ja mam jeszcze kilka pytanek :) Jak bede chciała żeby ginekolog przepisał mi jakieś tabletki antykoncepcyjne to czy koniecznie bedzie musiał mnie przebadać czy wystarczy tylko rozmowa ? Czy badanie boli i czy trzeba jakoś "specjalnie" się przygotować ?

Gość mi tez tak.....
musi Cie przebadac bo on musi sprawdzic czy nie ma jakiejs infekcji lub ciazy zanim przypisze tab no chyba ze jestes dziewica. a wizyka sie nie stresuj ja mialam operacje cysty na jajniku i latalam po tych ginekologach od jednego do drugiego- juz chyba 5 roznych gin odwiedzilam i przed zadnym sie nie ktepowalam . to normalne i nie ma sie czego wstydzic przeciez nie jestes inna- ta gin ma to samo co Ty hehe a jesli pojdzies do faceta-to jego zona ma to samo co Ty hehe no i oni juz naogladali sie tego tyle w zyciu ze to dla nich rutyna