Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy jesli zamieniam to tez....

czy jak koncze opakowqanie Novynette i 8dnia zaczynam Cilest to juz zabezpieczon

Polecane posty

jestem odrazu?

tak jesteś. tylko w przechodzeniu z silniejszych tabletek na słabsze nie byłabyś zabezpieczona na 100% dlatego nie wskazane jest robienie wtedy przerwy w ogole.ale jak wiadmo novynette słabsze niż cilest:) sama robię dokładnie taką zmianę za około 7 tabletek:)

Mia a jak zmieniam z Microgynonu na Yasmin to jak? Gin mi powiedział, że mam wziac pierwsza tabletke Yasmin w pierwszym dniu krwawienia,a nie po 7 dniach przerwy. W ulotce jest z kolei napisane, ze mam wziac ją po 7 dniach przerwy. Zawartosc ee w obu jest taka sama.

pewnie powiedział Ci tak dla pewności że bedziesz zabezpieczona. kazał skrócić przerwę(co za tym idzie miałabys mniej obite plamienie z odstawienia) w razie gdyby skuteczność została zachwiana. ja jednak uważam że nie trzeba skracać przerwy. yasmin zawierają 0,03 mg etynyloestradiolu i 3 mg drospirenonu a microgynon Ethinylestradiolum 0,03 + Levonorgestrelum 0,15 co wskazuje mi na to że yasmin są nawet mocniejsze....czyli bez problemu możesz zrobić przerwę. choć oczywiście nic się nei stanie gdy zrobisz krótszą.:)

no wlasnie ja wole zrobic ta 7 dniowa przerwe bo juz przez 4 mc regularnie mialam poustawiane ze w sobote koncze tab a w przyszla niedziele zaczynam nowe opakowanie i chce dalej zachowac ta kolejnosc nie mieszajac. w ulotce pisze ze w dowolnym dniu mozna zaczac brac ale sie wystraszylam bo pisze ze jak sie bierze w 1 dniu krwawieniqa to jest odrazu zabezpieczenie a jaqk w innym dniu to trzeba sie dodatkowo zabezpieczyc. wiec niezrozumialam tej ulotki-wydaje mi sie ze tez jest pelne zabezpieczenie bo normalnie zaczne na 8 dzien tab tylko ze inne ale chcialam sie upewnic z tym zabezpieczenie.