Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość macarena

skrzywiona przegroda nosa

Polecane posty

Gość macarena

Jakie są dolegliwości związane ze skrzywioną przegodą nosa?

Gość ja mam..
skrzywiona lekko przegrode dolegliwosci sa takie ze mam niedrozna jedna dziurke przez co zatykaja mi sie zatoki. Chcialabym ja wyprostowac ale boje sie operacji i rekonwalescencji po.

Gość macarena
Do ja mam A odczuwasz bole głowy albo wrażliwość na zapachy?

ja tez mam, ale z tego co sie kiedys dowiadywalem to ze podobno usuwaja przegrode i cos robia ze jak odrosnie to bedzie prosta. Mnie zastanawia tylko ile to czasu bedzie odrastac, tego sie boje. A swoja droga wkurzajace jest to ze oddycham tylko jedna dziurka!

Gość tez tak mam
wkurzajace to jest ...mam glupie pytanie czy po tym zabiegu ksztalt nosa sie zmienia

Gość ja mam..
nigdy nie wiazalam wrazliwosci na zapachy z krzywa przegroda. Czy jestem wrazliwa - na dym z papierosow bardzo, od razu boli mnie glowa. To samo na mocne perfumy. Ale wydaje mi sie ze chyba kazdy tak ma. Co do operacji - z tego co ja wiem to nie jest to takie proste. Ja mam krzywa przegrode bo mialam zlamany nos. Wiec zeby ja wyprostowac to znow cos tam trzeba lamac i "dłutować", cokolwiek to znaczy. Moze i mozna zaraz wrocic do domu ale z miesiac musi minac zeby wyjsc na ulice i nie straszyc.

Gość macarena
Do no no Moja wrażliwość na zapachy objawia się tym że za bardzo odczuwam zapachy.Jak je czuje to boli mnie glowa.Czy można zrobić jakieś badania aby stwierdzić że to właśnie przez skrzywiona przegrodę nosa mam taką wrażliwość.W dusznych pomieszczeniach też żle mi się oddycha.

Gość yhym.
do 'ja mam..' co do tego że siedzi się miesiąc po operacji w domu bo inaczej straszy się ludzi to nieprawda :) miałam prostowaną przegrode nosa 3 miesiące temu,w czerwcu. na forum jest mnóstwo rzeczy o operacji i sie naczytałam tego tyle przed że sie tylko bardziej bałam. a dodam że to była moja pierwsza operacja no i narkoza. a szpiutali bałam sie jak cholera (po operacji to się zmieniło troche). a to wyglądało tak że w szpitalu byłam 3 dni. operacja sama nie jest trudna. precyzyjna, bo słyszałam jak wygląda dokładnie prostowanie przegrody nosa, ale pod narkozą przecież nic się nie czuje i nie widzi więc po co wam to wiedzieć :) trzeba przyznać że najgorzej jest po operacji bo nos jest wypchany,rozciągany i boli jak cholera. no i język zasycha jak nie wiem co bo cały czas oddycha się buzią. ale da się przeżyć. warto bo potem oddycha się świetnie i jak nowonarodzony człowiek. po 3 dniach 'wyszłam' do domu. bo po narkozie nie miałam siły nawet żeby samej siedzieć na łóżku, ale to normalne. 2 tygodnie leżenia w domu i odpoczywanie. większość czasu spałam. dzień i noc. ale to tak podobno po narkozie jest. o operacji samej moge pisać i pisać dużo. generalnie to powiem że każdy sam ją przeżywa inaczej, to jest jasne. ja uważam jak najbardziej że było warto pójść. pozdrawiam czekających i bojących. dacie rade!

Witam Czy ktoś może mi polecić klinikę {NFZ) w Wawie w której można zrobić operację przegrody nosowej i jednocześnie (za dopłatą) korektę nosa (garb)?