Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatka____

OCZYSZCZANIE ORGANIZMU

Polecane posty

Gość a moim zdaniemm
jesli ktos zyje zdrowo, uprawia sport, zdrowo się odzywia, pije zielona herbate, nie pali papierosów i nie naduzywa alkoholu to nie ma po co oczyszczać organizmu, a takie oczyszcanie raz na jakiś czas a potem powrót do starych nawyków jest zupełnie bez sensu. Nie ufałabym tej stronie zwłaszca, że pisza ze pisza aby w przypadku watroby nie jesć sniadań, co jest totalna głupotą, bo sniadanie daje energię na cały dzień i bez sniadania, nawet jesli zjemy duzo na obiad czy kolacje czujemy sie głodni. Odradzam korzystanie z tej strony i innych stron typu iczyśmy swój organizm, jeśli żyjemy zdrowo to nie mamy czego oczyszczac a jesli oczyszczamy sie raz na jakis czas stosujac tym podobne metody to tylko sobie mozemy zaszkodzic!!!

Gość co znaczy zdrowo
? To się sprawdzało przed erą chemii w jedzeniu i przy normalnym trybie życia (sen, ruch).

Gość agatka____
no ale ja np odzywiam sie zdrowo, ale mam dziwne objawy ze tsrony skory i dlatego chce sie najpierw oczyscic a potem kontynuowac zdrowa diete, Z reszta co to znaczy odzywiac zdrowo? dla mnie to jest rezygnacja ze wszystkiego, co zawiera konserwanty, laczenie odpowiednie zywnosci.dzuo pije ziolowych herbat itrp. ale nie jestem przekonana czy w taki sposob sie moge oczyscic rowniez, diete stosuje od jakiegos miesiaca, dwoch.

Gość własnie zdrowo
kupować produkty, które mają tej chemii jak najmniejm, owoce, wazywa, jogurty, kefiry. A nawet rzeczy z torebki nie zaszkodzą jesli beda uzywane rozsadnie, a czy teraz ktos zabrania komus ruchu, czy snu? Wystarczy, ze po pracy wrócimy na piechotę, że zakupy zrobimy bez samochodu, ze wyjdziemy po schodach a nie wjedziemy windą, ze w weekend pójdziemy z dziecmi do parku.

Gość agatka____
dobra, to moze tak , jak oczyscic watrobe? jezeli uwaza tu ktos, ze ten link , ktory dalam jest zly, to powiedzcie mi czy tkos z was oczyszczal kiedys watrob e 9i jelita i jak to robiliscvie?

Gość wątroba oczyszcza się
ona stanowi w naszym organiźmie fabrykę, która usuwa z organizmu szkodliwe substancje, mozna jej pomóc nie spożywając alkoholu, jedząc normalnie, czyli nie unikac posiłĸów typu, sniadanie, obiad czy kolacja, ale jeść produkty lekkostrawne i nie tłuste, ale uwaga nietłuste, czyli nie jogurty typo 0% tłuszczu bo wcale nie są zdrowe, ale nie jeść tłustych kiełbas, boczku, nie smazyc na smalcu ale na oleju. A co do jelit one tez oczyszcza się same jesli będziemy sie codziennie wypróźniać. Można równiez kupic sobie kupic w aptece jakis preparat z bakteriami mlekowymi. To wszystko. Do tego zielona herbata, która jest bardzo zdrowa i na tym koniec:)

Gość miałao byc
ze watroba oczyszca sie sama:)

Gość agatka____
no to po cholere wszedzie trabia ,ze mozna sie oczyszczac jakimis glodowkami (ktorych nie popieram) czy piciem herbatek oczyszczjacych itp

Gość do agatki
kup sobie ksiazki Tombaka - on pisze szczegolowo o oczyszczaniu kazdego organu po kolei

Gość bo na tym zarabiają

Gość agatka____
no wlasnie nie wiem czy Tombak to dobrze radzi, bo z roznymi opiniami sie spotkalam wlasnie

Gość a ja polecam
Przepisy Ojca Grande na zdrowe zycie, on nie mówi o zbędnych oczyszczaniach się ale o zmienie stylu zycia na zdrowszy i zmianie swojego światopogladu i postawy na wile spraw, zarówno zdrowotnych jak i psychicznych. Chcesz byc czysta to zdrowo zyj a nie oczyszcaj sie wedlug przepisów ludzi którzy nie maja o niczym zielonego pojecia

Gość agatka____
now alsnie, zmiana myslenia tez by mi sie przydala, ten ojciec Grande , gdzie moge znalezc jego ksiazki itp? moze na necie poszukam

Gość mitryf
organizm z toksyn świetnie oczyszcza błonnik który zawiera wiele produktów spożywczych. Jedz go wg normy a napewno będzie ok.

Gość agatka____
biore blonnik, do tego spozywam wit c, magnez, zelazo wit B, biore probiotyki na dobra prace jelit.Jem duzo warzyw, kasze, pije kefiry, soki warzywne.czasem jem kurczaka smazonego na oliwie z oliwek.Zawsze duzo wazryw, staram sie jesc pieczywo ciemne.Nie ukrywam jednak ze oprocz tego wszystkiego zdarzy mi sie zjesc cukierka, czy bilay chleb,

Gość agatka____
czy tez zwykla szynke, ktora ma mase chemii,. Ciezko jednak dostac taka, ktora jej nie ma

Gość mitryf
co innego błonnik w tabletkach co innego w pożywieniu. Ten w tabletkach tonie działa w zołądku jako tzw wypełniacz? jesli tak to lepiej z niego zrezygnuj. Jedz za to otreby pszenne z jabłakami. znajdź na google sobie informacje o tym które produtky maja dużo błonnika. A poza tym skoro tak dobrze się odzywaisz to po co Ci te wszystkie witaminy i probiotyki czy ta aby nie przesadzasz???

Gość agatka____
nie wiem czy nie przesadzam, ale mialam kiedys problemy z jelitami, i odkad jestem na tej diecie wlasnie i biore te preparaty jest mi lepiej, ale czasem sie tak wlasnie zastanawiam,czy aby nie przesadzam...

Gość mitryf
to tym bardziej jedz produkty z błonnikiem i może zacznij zażywac więcej ruchu wtedy napewno będziesz sie dobrze czuć.

Gość agatka____
wiesz, z tym ruchem to jest prawda, ja ogolnie czuje sie bardzo zmeczona , spac mi sie chce, zimno mi, w sumie to ide do lekarza, bo ma jeszce inne dziwne objawy, ale ruszac sie chce , dlatego musze zapisac sie na jakis aerobik czy cos, bo sama to sie szybko zniechece

Gość mitryf
teraz jest ładna pogoda to lepiej na rowerze gdzies po lesie pojeżdzic, dotlenisz organizm lepiej niz na areobiku (który i tak jest dobrym pomysłem), od razu przejdzie Ci senność. Albo chociaz długie spacery.

Gość mitryf
ja też już znikam sprzed kompa. musze cos zatawić i zamist wsiąść do tarmwaju mam zamiar przejść się ten kawałek po mieście... Pewnie betona dżungla i smog, to nie to samo co spacer po lesie, ale zawsze.trzymaj się i pa.

Gość agatka____
hmm ,ale ja nie mam roweru 😭 ale spacery jak najbardziej ;)

Gość agatka____
papa, dzieki za rozmowe, a tera zmi sie przypomnialo,ze mam zamair w weekend do lasu wyskoczyc ;) papa

Gość ojciec Grande
jego książki można kupić w sklepach z książkiami religijnymi i artykułami, bo to zakonnik, sa chyba dwie, cześć pierwsza i druga, ja mam tylko pierwsza ale jest na prawde dobra, jest zrobiona w postaci wywiadu-rozmowy, bardzo fajna polecam!!! Znalzałam tez na stronie internetowej, oto ta książka, jakys chciała kupic w internecie to poszukaj sobie w innych ksiegarniach, żeby taniej było np, ja Ci podaje tylko po to, żebys wiedziała która to: http://www.prodoks.pl/index.php?opc=szczegol&id=005382

A jak zapatrujecie się na to, żeby do oczyszczania organizmu zastosować suplement diety (mam na myśli konkretnie langsteiner)? Bo nie wiem w sumie czy takie picie herbaty na przykład zielonej, zdrowe odżywianie się etc. wystarczy. Fakt, że nie palę ani nie stosuję jakiś innych używek.

Gość cubea
Na pewno najgorszym sposobem na oczyszczanie organizmu są wszelakiego rodzaju głodówki. Dobrze jest pić herbatki, takie jak ESSIAC. Jest to mieszanka czterech ziół, która świetnie wpływa na organizm i oczyszcza go z wszelakich toksyn.

Gość ziigg
Szukałam jakiegoś środka oczyszczającego organizm, ale chciałam coś w płynie, nie lubię tabletek. Znalazłam płyn z chlorofilem, trochę minęło zanim zdecydowałam się na zakup, a teraz żałuję, że aż tak długo czekałam ;) . Świetna sprawa naprawdę ! Moje główne problemy to niestrawność, problemy trawienne, częste przemęczenie i jak ręką odjął, jest kolosalna różnica ! Gdyby ktoś chciał poczytać o tym środku to jest tu : http://vitero.pl/pl/p/Liquid-Chlorophyll-chlorofilina-473-ml/218 .

Tombak poleca kuracje cytrynowa. Dobrze jest tez pic kefir z grzybka tybetanskiego :)